2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét bővül a közösségi autózás Budapesten: Fiatokkal frissít a Share Now

2020-ban megduplázta nettó árbevételét az előző évhez képest a Share Now Magyarország. A vírusjárvány hatásaira való tekintettel sem adja fel növekedési terveit az autómegosztó: 60 Fiat 500 Hybriddel és 35 Mini Cabrióval bővítik budapesti flottájukat, és 2021-ben is meg akarják duplázni bevételüket.

A Share Now ügyvezető igazgatójának elmondása szerint a 2020-as év a járvány ellenére is bebizonyította, hogy valódi igény van az autómegosztásra, egyre többen kombinálják akár napi szinten a közösségi autózást más közlekedési módokkal, elsősorban a tömegközlekedéssel. Buday Bence azt is hangsúlyozta, hogy idén április óta a Share Now ugrásszerű igénynövekedést tapasztal a lakossági és a vállalati ügyfelek körében is.

A szolgáltatás online felületen, telefonos applikációval kezelhető Fotó: MTI/Kovács Attila

A fenntartható városi mobilitási megoldást kínáló cég jelenleg 16 európai városban van jelen, közel 11 ezer autóval, amelyek közül 2900 teljesen elektromos. A mintegy hárommillió ügyfelet számláló szolgáltató jelentősen hozzájárul a forgalmi dugók csökkentéséhez, mert egy közösségi autó legkevesebb négy-hat magántulajdonban lévő autót vált ki a forgalomban. 

A berlini központú mobilitási szolgáltató 2019-ben a BMW Group és a Daimler AG együttműködése révén jött létre.

Neked ajánljuk
Érkezik a Telefogas nevű szolgáltatás HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam