2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Parkolj a rakparton – kísérleti mikroMobilitási Pontok augusztus 15-ig

A BKK a 4 újbudai helyszín után további 2 új mikroMobilitási Pontot alakított ki, ezúttal a megújuló id. Antall József rakparton, az augusztus 15-ig tartó Rakpart 2021 rendezvény területén. A bringák, rollerek és ezek elektromos változatai számára kialakított parkolók egy kísérleti projekt részei.

Biztos pontok két keréken gurulóknak a Rakpart 2021 területén is

A Rakpart 2021 területén kijelölt két parkolóhelyen bárki leparkolhatja kerékpárját, rollerét vagy egyéb mikromobilitási járművét. A mikroMobilitási Pontot világoszöld burkolati jelek fogják körbe, az egyes közlekedési eszközök helyét pedig piktogramok jelzik. Ideiglenes MOL Bubi gyűjtőállomásokat is kialakítanak, ezeket a Donkey Republic kerékpárjaival és a BIRD elektromos rollereivel is használni lehet. A Mol Bubi és a BKK-val együttműködő többi szolgáltató applikációiban a virtuális kerítés, azaz a geofencing módszerével elérhetők a mobilitási pontok is, így kényelmes hozzáféréssel és rendezett parkolási lehetőségekkel tudják használni a budapestiek a kis helyet foglaló, fenntartható eszközeiket, valamint a közbringákat, közrollereket is.

BKK a Fővárossal és a kerületekkel olyan Mobilitási Ponthálózat kialakítását tervezi, amely hozzájárul a rendezettebb városképhez is Fotó: BKK

Fenntartható városi közlekedés

A hagyományos városi közlekedési rendszerek kiegészíthetők különböző csendes, kis helyet foglaló, a városi levegőt nem szennyező, könnyű eszközökkel, például saját rollerrel, elektromos rollerrel, bicajjal, elektromos rásegítéses kerékpárral – ezek használatát hívják mikromobilitásnak. A saját eszközök mellett együttműködő roller- vagy kerékpármegosztó szolgáltatásokat is be lehet kapcsolni a rendszerbe.

A mikromobilitási eszközök további közös vonása, hogy nagyjából 25 kilométer per órás sebességgel lehet velük haladni, tehát valóban bele tudnak illeszkedni a városi közlekedésbe.

Figyelem, munkaidőben a déli oldal nem akadálymentes

A Lánchíd felújítási munkálatai miatt munkaidőben (8 és 17 óra között) a Rakpart 2021 területe déli irányból csak lépcsőn közelíthető meg. Minden más időpontban az Eötvös tér és a Kossuth tér felől is akadálymentesen elérhető a helyszín.

Térkép a mikroMobilitási Pontokhoz itt található.

Neked ajánljuk
Bringaponttal és napelemparkkal is zöldül a KÖKI Biciklis rekordot hozott a 2022-es május Budapesten A majmok jobban kedvelik a zenét, mint a videót Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam