2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Autó helyett vonattal a tengerhez

Július 2. óta közlekedik Budapest és Split között az Adria InterCity. Az éjszakai vonat népszerűsége felülmúlja a MÁV-START előzetes várakozásait: az első járat kétharmada telt meg, eddig összesen több mint 3 ezer jegy kelt el, naponta nagyjából 50-100 helyet foglalnak az utasok.

A légkondicionált fekvő- és hálókocsikkal, valamint a teljes szakaszon étkezőkocsival Splitig közlekedő Adria IC éjszakai vonatra a MÁV online jegyvásárlási felületén, az új ELVIRÁN keresztül is megvásárolhatók a menetjegyek, most először a háló- és fekvőhelyes kocsikra szóló jegyek is, a felnőttjegyek 48 eurótól.

A START Európa ajánlatoknál megszokott, 5 eurós gyermekjegyek már az Adria IC-n is elérhetők.

Az új lehetőséggel a 6 és 14 év közötti gyermekekkel utazók élhetnek, vonatonként korlátozott számban, a 6 és 4 ágyas fekvőkocsiban, illetve 3 ágyas hálókocsi foglalása esetén. Gyermekjegy mindkét irányban váltható a készlet erejéig – részletezi a turizmus.com a lehetőségeket.

Az Adria IC Budapestről Splitbe keddenként, péntekenként és vasárnaponként, Splitből Budapestre pedig szerdánként, szombatonként és hétfőnként közlekedik, a 14 órás utat nagyrészt éjszaka teszi meg. 

Budapestről 18:45-kor indul, a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd Zágrábot elhagyva vág neki
a Dinári-hegységnek, ahol a tengerszint felett közel 500 méter magasan fekvő hágók leküzdése után ereszkedik le a tengerpartra, Splitbe 8:46-kor érkezik

– írja az útvonalról a turizmussal foglalkozó hírportál. Splitből a vonat 18:28-kor indul, Budapestre másnap 9:35-re érkezik.

Az Adria IC Zágrábot elhagyva vág neki a Dinári-hegységnek, majd a hágók leküzdése után ereszkedik le a tengerpartra Fotó: MÁV-VOLÁN-CSOPORT/MÁV-START Zrt.

Az Istria expresszvonat szintén az Adriához viszi az utasait, a szlovén tengerpartra, Koperbe, valamint Fiuméig (Rijekáig) közlekedik.

Augusztus 28-áig naponta 20:35-kor indul a budapesti Déli pályaudvarról Veszprém, Zalaegerszeg, Maribor és Ljubljana városokon keresztül Koperba, és közvetlen ülő- és hálókocsikkal Rijekába. 

Koperba reggel 8:33-kor; Rijekába délelőtt 9:27-kor érkezik az Istria – ismerteti a turizmus.com a MÁV-START másik, a tengerpartra közlekedő járatának menetrendjét. 

Neked ajánljuk
A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: turizmus.com
Vissza
Hírfolyam