2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit

A megújult MOL Bubi első két hónapjában többen használták közbringákat, mint a 2019-es évben összesen – a mért adatok szerint naponta átlagosan 6000-szer utaznak a fővárosban Bubival. Már több mint 40 ezren regisztráltak a rendszerbe, és az emberek érdeklődése nem csökken az újraindulás óta.

A fővárosiaktól érkező visszajelzések arról tanúskodnak, hogy nemcsak használják, hanem szeretik is az újjászületett közbringarendszert.

Míg korábban a Google Play Áruházban 3-ra, az App Store-ban 1,6-ra értékelték a felhasználók az alkalmazást, most 4,7 és 4,5 fölött állnak ezek a mutatók – részletezi az eredményeket a Budapesti Közlekedési Központ közleménye.

A MOL Bubinak nemcsak a színe zöld, erre bizonyíték, hogy a közbringarendszer társadalmi haszna máris kimutatható, számszerűsíthető – húzza alá a BKK.

A felhasználók 2021. május 20. óta:

  • 365 ezer alkalommal használták a Bubikat,
  • 730 ezer kilométert tettek meg a biciklikkel, így
  • 13 millió kcal energiát spóroltak meg, és
  • 116 ezer kilogramm szén-dioxidtól óvták meg Budapestet, ami
  • 104 millió forint társadalmi hasznot jelent.
Népszerű és környezetkímélő az új Bubi Fotó: BKK

Jelenleg 1200 almazöld bicikli érhető el a rendszerben.

A nagy érdeklődés miatt még előfordul, hogy egy-egy állomás ideiglenesen bicikli nélkül marad, de a közleményben írtak szerint a BKK az első hónapokban figyeli a felhasználói szokások változását, hogy az első negyedév tapasztalatai alapján a gyakorlathoz igazíthassa a logisztikát.

A Budapesti Közlekedési Központ emellett igyekszik, hogy a közbeszerzésben szereplő további 360 opciós kerékpár is minél hamarabb csatlakozhasson a Bubi-flottához.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam