2021. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

E-bicikli-vásárlást támogató pályázat: augusztus 6-án éjfélig lehet benyújtani a papírokat

Talán nagyobb hangsúlyt kapnak, és nagyobb nyilvánossághoz is jutnak az e-autók, e-taxik és e-buszok beszerzését és a működtetésükhöz szükséges infrastruktúra kiépítését segítő pályázatok, de az e-biciklik vásárlására kiírt pályázat is fontos szerepet játszik a közlekedés kizöldítésének támogatásában.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a kilencedik fordulója nyílt meg
augusztus 2-án, hétfőn.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese elmondta, hogy a kormány eddig több mint 4,8 ezer elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá közel 522 millió forinttal – írja a telex.hu.

Elektromos kerékpár a német Bosch konszern miskolci autóipari gyárában, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.-ben 2019. január 11-én Fotó: MTI/Vajda János

A dokumentumokat ebben a fordulóban augusztus 6. éjfélig lehet benyújtani – figyelmeztet a hírportál.

A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka – pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

A részletek ide kattintva találhatók meg a pályázat honlapján.

Neked ajánljuk
Folytatódik az e-biciklis pályázat: ezúttal szeptember 10-ig várják a dokumentumokat Folytatódik az e-biciklis pályázat: ezúttal szeptember 10-ig várják a dokumentumokat Ezek a zöld ötletek valósulhatnak meg Budapesten Nemzetközi összefogásra lenne szükség az Antarktisz megmentéséhez A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam