2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Épül a Budapest–Balaton kerékpárút

Magyarország két legfontosabb turisztikai célpontját köti össze az épülő Budapest–Balaton kerékpárút – írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium a közösségi oldalán. A 108 kilométeres új biciklis útvonal az etyeki borvidék mellett a Velencei-tavat és Székesfehérvárt is érinti majd.

A július 30-án, pénteken megjelent posztban kiemelték, hogy a kivitelezők a fővárostól Balatonakarattyáig a bicikliút szinte minden szakaszán dolgoznak majd idén. Az új nyomvonalú pákozdi kerékpárút, valamint a biatorbágyi és székesfehérvári átkelések kivételével várhatóan jövő nyárra el is készülnek a munkálatokkal – adta hírül a novekedes.hu az MTI közleménye alapján.

Végállomás a Balaton, de a 108 kilométeres új biciklis útvonal az etyeki borvidék mellett a Velencei-tavat és Székesfehérvárt is érinti majd Fotó: MTI/Varga György

Budapesttől Etyekig a biatorbágyi belterületet leszámítva idén megépül a kerékpárút első szakasza, melyet a következő szezonban várhatóan már használhatnak a emberek – hangsúlyozták a bejegyzésben. Folyamatban van a fővárosi szakaszok előkészítése is a Kamaraerdőtől a Dunáig – tették hozzá.

Az ITM közel 13,5 milliárd forinttal támogatja a kerékpáros kapcsolat kiépítését Budapest és a Balaton között.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam