2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pilotprojekt az MVM-nél: 50 dolgozó elektromos kerékpárral járhat munkába

A lakossági földgáz- és áramszolgáltatóként ismert MVM-csoport és a Hellovelo Zrt. elektromos kerékpáros pilotprojektet indított a társaságcsoport munkavállalóinak: a program első fázisában 50 elektromos bicikli bevonásával vizsgálják a járművek munkáltatói juttatásként való gyakorlati alkalmazhatóságát.

Egyszerűbben szólva: a vállalat ötven elektromos kerékpárt biztosít a dolgozóknak a munkába járáshoz. A cél, hogy minél többen járjanak be kerékpárral a munkába.

A szóban forgó elektromos rásegítésű kerékpárok az MVM-csoport Szentendrei úti székházában Fotó: MTI/Mónus Márton

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az elektromos kerékpárok átadási ünnepségén emlékeztetett rá: a parlament június 15-én fogadta el a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosítását, így a vállalkozások számára lehetővé vált adókedvezmény igénybevétele mellett kerékpáros flottákat vásárolni. Ezeket a cégek ingyenesen adhatják át használatra a dolgozóiknak – írja az index.hu hírportál az MTI tudósítása alapján.

A kormánybiztos elmondása szerint az intézkedés újabb mérföldköve annak az átfogó támogatási programnak – ilyen például a magánszemélyek e-Bike-vásárlási támogatása vagy a nemrég bejelentett e-Cargo támogatási program –, amely a mindennapi kerékpározást, ezen belül pedig a biciklis munkába járást kívánja népszerűsíteni.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az elektromos rásegítésű kerékpárok átadásán, 2021. augusztus 10-én Fotó: MTI/Mónus Márton

A kutatások eredményei azt mutatják, hogy az emberek átlagosan 5-7 kilométert vállalnak be hagyományos kerékpárral, ha munkába járásról van szó, azonban elektromos rásegítésű kerékpárokkal ez a táv 2-3-szorosára növelhető.

Neked ajánljuk
Bringaponttal és napelemparkkal is zöldül a KÖKI A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Eltúlozzák a fenntarthatóság terén elért eredményeiket a nagy techcégek A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam