2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Töltőetikett – A békés egymás mellett töltés reményében

Ne foglald el a helyet, ha nem töltesz! A kábel csatlakoztatása után ellenőrizd, hogy elindul-e a töltés! Ha az autót otthagyod éjszakára, akkor reggel minél korábban állj arrébb! Ha az autót magára hagyod, akkor írd ki a telefonszámod! – itt a villanyautosok.hu nagy töltő- és villámtöltő-etikettje.

Hogy az elektromos autózást kiszolgáló infrastruktúrát a lehető leghatékonyabban és leggördülékenyebben lehessen használni, fontos betartani néhány egyszerű és praktikus szabályt.

„Természetesen az nem garantálható, hogy a kinézett töltő mindig szabad legyen, de az alábbi javaslatok segítségével minimalizálhatók a kellemetlenségek. Ezek az erőforrások szűkösek (és sosem lesz annyi, hogy egyszerre minden autót tölteni lehessen), törekednünk kell az optimális használatra” – hangsúlyozza a villanyautosok.hu.

Egy elektromos és egy hibrid autó tölt békésen egymás mellett a Kiskorona utcában, Budapesten Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

A szabályok főleg arra vonatkoznak, hogyan lehet a mások érdekeit is szem előtt tartva osztozni a töltő-infrastruktúrán. Az elektromos autózással foglalkozó szakportál külön figyelt azokra, akiknek a villanyosa villámtölthető.

A szabályok és a rövid magyarázatok ide kattintva elérhetők.

Neked ajánljuk
3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Ütemesen nő a töltők és a tölteni való autók száma is Magyarországon Fizessenek többet a városi terepjárósok, mondja egy német polgármester Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam