2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kerékpáros fejlesztés Borsodban

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnok önkormányzata sikeresen pályázott európai uniós támogatásra a kerékpárút megépítéséhez Dubicsány, Putnok és Serényfalva között. A frissen elkészült utat augusztus 25-én, szerdán, Putnokon adták át ünnepélyesen a kerékpáros forgalomnak – adta hírül az MTI.

A három települést érintő kerékpárút 666 millió forint európai uniós forrásból épült meg, lehetővé teszi a biztonságos közlekedést, emellett ráirányítja a figyelmet a környezetbarát és egészségesebb közlekedési formára – mondta Fónagy János, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára az átadón.

Egészséges és környezetbarát: biztonságos kerékpáros közlekedés indulhat Putnok környékén (A kép illusztráció) Fotó: Free-Photos képe a Pixabayen

A több mint 6 kilométer hosszúságú bicikliút nyomvonala Putnokról indul. Itt a projekt részeként kialakították a Gömör városkaput, amely emlékeztet Putnok történelmi szerepére, és arra, hogy a város egykor Gömör vármegyéhez tartozott.

A beruházás egyik legfőbb előnye, hogy a putnokiak és a környező településekről munkába járók könnyebben közelíthetik meg munkahelyüket, méghozzá egészséges és környezetbarát módon.

Neked ajánljuk
Volt Bubik a jó ügyért Minden korábbinál több kerékpárt szállítottak idén nyáron a balatoni kompon Tarts 1,5 méter oldaltávolságot! – kampány a kerékpáros-balesetek megelőzéséért Fizessenek többet a városi terepjárósok, mondja egy német polgármester Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam