2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeptember közepétől fizetnek, akik széthagyják a Mol Bubikat

Szeptember 15-étől elszállítási díjat kell fizetni azoknak, akik nem kijelölt gyűjtőállomáson teszik le a Mol Bubi-kerékpárt, és az eddigi tapasztalatok alapján változnak kicsit a közbringa kölcsönzési feltételei is – tájékoztatta a BKK az MTI-t. Az is kiderült: a Bubi még sosem volt ilyen sikeres.

A jövőben, ha a Mol Bubi informatikai rendszere lezárja a biciklibérlést, de a lezárás nem kijelölt gyűjtőállomáson történik, a felhasználó értesítést kap erről push üzenet és e-mail formájában. Az elszállítási díjat (5 ezer forint) percalapú használatként vonja le a rendszer a felhasználó bankkártyájáról az elszámoláskor – részletezte a díjfizetés részleteit a Budapesti Közlekedési Központ.

A díj bevezetésének célja annak a megelőzése, hogy kiessen a rendszerből az adott kerékpár arra az időre, amíg a BKK megbízott partnere vissza nem viszi egy gyűjtőállomásra.

Szintén szeptember 15-étől 1 regisztrációval legfeljebb 2 kerékpárt lehet majd felvenni a korábbi 4 helyett, viszont bérlettel akkortól mindkettőt díjmentesen lehet használni a bérlés első 30 percében. 

A közös biciklizés lehetősége nem szűnik meg, csak egy kicsit átalakul – fogalmazott a BKK Fotó: BKK

A tapasztalatok szerint ugyanis nem volt jellemző, hogy egy felhasználó kettőnél több kerékpárt béreljen – hangsúlyozta a közlemény, amelyből kiderült az is, hogy a valaha volt legsikeresebb időszakát zárta a Bubi.

Május 20. és augusztus 31. között összesen 684 ezerszer használták a közbringarendszert. A Bubi így 100 nap alatt megdöntötte a 2015-ös éves csúcsot, amikor összesen 652 ezer alkalommal béreltek biciklit a rendszerből.

A BKK teljes közleménye ide kattintva olvasható.

Neked ajánljuk
A magyar a harmadik legbiciklisebb nemzet Európában Ott ültet fát a Főtaxi, ahol a legnagyobb szükség van rá Következő fázisába lépett a brüsszeli alacsony kibocsátási zóna Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam