2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Folytatódik az e-biciklis pályázat: ezúttal szeptember 10-ig várják a dokumentumokat

A tízedik fordulójánál tart az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázat, ezúttal szeptember 10-én éjfélig lehet leadni a dokumentációt – derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményéből. Már több mint 5 ezer e-biciklihez járult hozzá az ITM.

„A kormány elkötelezett az elektromobilitás népszerűsítése és a környezetkímélő járművek elterjedésének támogatása mellett, hiszen ezek közelebb visznek klímavédelmi céljaink eléréséhez.

A közlekedés zöldítésére azért kell kiemelt figyelmet fordítanunk, mert az ágazat az üvegházhatásúgáz-kibocsátás mintegy ötödéért felel.

A szektor a közelmúltban elfogadott Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia szerint is leginkább a tisztább üzemanyag-felhasználással, első helyen a villamos energia térnyerésével válhat klímabarátabbá” – emelte ki a közlemény szerint Schanda Tamás, a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, az ITM miniszterhelyettese.

Ezek az biciklik az MVM udvarán állnak. A vállalat és a Hellovelo 50 e-biciklivel, pilotprojekt keretében vizsgálják, hogy az elektromos kerékpárral mint munkáltatói juttatással lehetne-e arra ösztönözni a dolgozókat, hogy bringázzanak a munkába Fotó: MTI/Mónus Márton

A miniszterhelyettes hozzátette, hogy a kormány eddig több mint ötezer elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá 550 millió forint értékben – írja az MTI.

Az összesen egymilliárd forintos keretösszegű pályázat legújabb szakasza szeptember 6-án, reggel 8 órakor nyílt meg. A dokumentumokat ebben a fordulóban 2021. szeptember 10-én éjfélig lehet benyújtani.

A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok vásárlásakor pedig legfeljebb 150 ezer forint.

A pályázat részleteiről ide kattintva, az IFKA honlapján olvasható bővebb tájékoztatás. 

Neked ajánljuk
Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe Ezekben a hetekben a legaktívabbak a kullancsok Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam