2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ötleteket vár a BKK és a DANOVA projekt a vak és gyengénlátó utasok önálló közlekedésének segítésére

A közösségi közlekedés nem volna közösségi, ha nem volna inkluzív. Ebbe a szellemiségbe illik, hogy a Budapesti Közlekedési Központ nemzetközi ötletpályázatot hirdetett a vakok és gyengénlátók közlekedésének segítésére. A DANOVA projekt csapata október 15-ig várja az innovatív javaslatokat.

A BKK mellett a Budapest Airport képviseli Budapestet a DANOVA projekt magyar partnereként. A projekt célja, hogy támogassa a vak és gyengénlátó utasok önálló közlekedését a vasúti pályaudvarokon, kikötőkben, repülőtereken, tehát a forgalmas közlekedési csomópontokon. 


Európában több mint 30 millió olyan látássérült él, aki nem tud önállóan közlekedni. Ennek oka az, hogy az európai közlekedési rendszerek több mint
96 százaléka még mindig nem teljesen akadálymentes a látáskárosult emberek számára. 

A DANOVA projekt célja, hogy támogassa a vak és gyengénlátó utasok önálló közlekedését Fotó: BKK

A Budapesti Közlekedési Központ célja ezért az, hogy a vakok és gyengénlátók nehézségek nélkül jussanak el a főváros fontosabb pontjaira. 

Az angol nyelvű pályázatokat 2021. október 15-ig lehet benyújtani. A legjobb javaslat gazdája lehetőséget kap arra, hogy Bécsben, nemzetközi szakmai közönség előtt mutassa be ötletét – részletezi a BKK honlapján közreadott sajtóközlemény.

A pályázat keretében két kategóriában várják az ötleteket:

  • Épített környezet: egy épület vagy terület átalakítása oly módon, hogy az elérhetőbb legyen vakok és gyengénlátók számára.
  • Segítő technológia: kifejezetten a látássérültek közlekedését segítő eszközök tervezése.

Az ötletpályázatról további részletek ide kattintva olvashatók.

Jelentkezni ezen a linken lehet.

A DANOVA projektről további információk a BKK honlapján találhatók.

Neked ajánljuk
Újra elektromos tesztbuszok köröznek Budapesten A nagyobb jármű nem több hatalmat, hanem nagyobb felelősséget jelent HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam