2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkezett Budapestre a Tier elektromos bérroller

Lendvai Tímea, a német Tier rollermegosztó cég budapesti citymenedzsere szeptember 9-én sajtótájékoztató keretében mondta el, hogy egyelőre 150 elektromos rollerrel kezdik meg a szolgáltatást a VIII., a IX. és a XI. kerületben. Lendvai arról is beszélt, hogyan tervezik megoldani a jellegzetes rolleres problémákat.

A sajtótájékoztatóról a telex.hu helyszíni tudósításban számolt be.

Rendetlenül széthagyott rollerek

A Tier módszere a szanaszéjjel heverő döglött rollerek ellen, hogy rolleres street patrol (utcai járőr) járja majd utcákat, és rendbe teszi őket. A furgonos ranger pedig főleg éjszaka, illetve délutánonként lesz úton, és feltölti, valamint szétosztja a rollereket a körzetben.

A szürke zóna

A jelenlegi KRESZ szerint kérdéses, hogy a rollerrel mint segédmotorral meghajtott közlekedési eszközzel szabad-e kerékpársávban vagy járdán közlekedni, valamint fel kell-e szerelni indexszel, féklámpával és bukósisakkal. A magyar szabályozást frissíteni kell.

A Tier készen áll

A rollermegosztó cég rollerei eleve fel lettek szerelve indexszel és féklámpával. A Tiernél várják az aktuális KRESZ-keretrendszert, és igazodni fognak hozzá. Ha kötelező lesz a bukósisak, akkor például alkalmazzák majd a Párizsból ismert sisaktartós megoldást.

A Tier hamarosan megjelenhet a VI., a VII., az I. és az V. kerületekben, a 150-es darabszám pedig heteken belül megduplázódik Fotó: TIER

Felelősség, biztosítás

A Tier rendelkezik felelősségbiztosítással, minden esetben állják a baleseti kár költségeit, kivéve, ha ittas vezetésről van szó. Ha a rolleres hibázik, és a rendőrség megkeresi a céget, kiadják a felhasználó adatait.

A gyalogosok védelmében

A kerületekkel zajló tárgyalásokon szó van arról, hogy a rollerek egyes gyalogos zónákban automatikusan lassítsanak, és ne lehessen egy bizonyos sebesség fölé gyorsítani velük.

A zónán túl

Ha valaki elhagyja a három jelenleg szerződött kerületet, az egyelőre figyelmeztetést kap, később pedig szállítási díjat kell majd fizetni a zónán kívül leparkolt Tierekért – akárcsak a dokkolón kívül letett a Bubikért.

Jöjjenek a számok

A roller 25 kilométer per órás sebességre lett kalibrálva, de többet is tudna ennél.
A súlya 36 kilogramm. A szolgáltató árai hasonlók a konkurens rollercégekééhez, a Tier-rollerek felszereltsége viszont jobb, mint a vetélytársaké. A mobiltartó például tölti a telefont menet közben. Az indexről és féklámpáról pedig már volt szó.

A Tier honlapja ide kattintva elérhető.

Neked ajánljuk
Rollerre és biciklire is érvényes a kérdés: iszol vagy vezetsz? HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Minden, amit tudni akartál a metrófelújításról Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam