2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Volt Bubik a jó ügyért

A Budapesti Közlekedési Központ szeptember 8-án, szerdán, a Mol Bubi hetedik születésnapján jelentette be: a Máltai Szeretetszolgálatnak adja át a fővárosi közbringa első szériás kerékpárjait. A biciklik Tiszaroffon és környékén kezdenek új életet, és nehéz sorsú családok mindennapjait teszik majd könnyebbé.

Nem felejtette el az első szériás kerékpárokat a BKK, a használt, de tökéletes állapotban lévő Bubikat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak adományozták.

A születésnapi tortavágással egybekötött átadón dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója elmondta:

„Nagyon örültünk, amikor tavasszal újraindult a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás, annak pedig különösen, hogy azóta is töretlen a népszerűsége a budapestiek körében. Reméljük, hogy a régi kerékpárok is hasonló örömet szereznek majd a rászoruló embereknek, és mobilitásuk javulásával életminőségük is nő.”

A Máltai Szeretetszolgálat ellenőrzi majd a biciklik rendeltetésszerű használatát, és a szükséges javításokat is elvégzik Fotó: BKK

„A fenntartható közlekedési formák kiemelt szerepet játszanak a Mol vállalati stratégiájában, éppúgy, mint a rászoruló társadalmi csoportok felkarolása. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját évek óta támogatjuk, és most is örömmel álltunk a kezdeményezés mellé” – tette hozzá Pantl Péter, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója.

„A legszegényebb településeken élő emberek sokszor másfél órát gyalogolnak a gyógyszertárig, máskor órákat várnak a buszra, hogy a legközelebbi kisvárosba bejussanak. A kerékpárokkal lehetőséget teremtünk munkába járásra, iskolai kirándulásokra, illetve a közösségi közlekedés hiányosságait is enyhítjük majd”

– hangsúlyozta Vecsei Miklós, a társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

Az almazöld kerékpárokat a Máltai Szeretetszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei telephelyére, Tiszaroffra szállítják, ahol eltávolítják róluk a márkajelzéseket. A szervezet 2000 kétkerekűt kap, amelyeket a környező legszegényebb települések lakosai használhatnak. A bubik elsősorban a felnőttek munkába, valamint a diákok iskolába járását könnyíthetik meg.

A Máltai Szeretetszolgálat ellenőrzi majd a biciklik rendeltetésszerű használatát, és a szükséges javításokat is elvégzik.

Neked ajánljuk
Június 2-ig bárki beleszólhat, merre terjeszkedjen a MOL Bubi Egyre többen bicajoznak Budapesten Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam