2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Autómentes Hétvégén nyílik meg utoljára a pesti alsó rakpart a gyalogosok, biciklisták előtt

A biciklizni, rollerezni, görkorizni, futni vagy egyszerűen csak sétálni vágyók a szeptember 18–19-i hétvégén idén utolsó alkalommal vehetik birtokba a pesti alsó rakpartot, már csak az Eötvös tér és a Közraktár utca között – adta hírül a BKK. A rakpartbúcsúztató utolsó napok éppen az Autómentes Hétvégére esnek.

Az Európai Mobilitási Héten, az Autómentes Hétvégén nyílik meg tehát utoljára a rakpart egy része, de mivel ekkorra új szakaszába lép a Fővárosi Vízművek Sentab-vezetéket kiváltó projektje, amely során a főváros egyik legveszélyesebb ivóvíz-főnyomócsövét cseréli ki a vállalat, ezért már csak az Eötvös tér és a Közraktár utca közötti szakaszon mozoghatnak majd szabadon a gyalog vagy kerékpárral közlekedők. 

A Fővárosi Önkormányzat célja, hogy újjászülessen a pesti Duna-part. A rakpartok gyalogosbarát megújítása a pesti alsó rakpart Kossuth Lajos tér és Margit híd közötti részén kezdődött el 2021 júniusában. Az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszának átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja. Megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, zöldebbé válik a partszakasz, a frissített tervek szerint 35 talajkapcsolatos fát ültetnek a beruházás során. A megújult id. Antall József rakpart ezen szakaszát idén év végén vehetik majd birtokba a fővárosiak – áll a BKK közleményében.

A szeptember 18–19-i hétvégén idén utolsó alkalommal vehetik birtokba a pesti alsó rakpartot a fővárosiak Fotó: BKK

A RAK-PARK projekt keretében a pesti Duna-part Kossuth Lajos tértől Fővám térig tartó szakasza is megújul, ez a beruházás az érintett rakpartszakasz élhetőbbé tételét célozza meg. A munka a tervek kiegészítésével és felülvizsgálatával kezdődik, a kivitelezés majd a Margit híd és Erzsébet híd közötti víznyomócső-rekonstrukciós munkák után, leghamarabb jövőre kezdődhet meg – tájékoztatott róla a BKK.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam