2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében – Európai Mobilitási Hét Budapesten

2021-ben is szeptember 16. és 22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet. A kezdeményezéshez szinte valamennyi európai város és nagyváros – köztük Budapest is – csatlakozott azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a környezetkímélő, fenntartható közlekedési eszközöket – áll a BKK szerdai közleményében.

Már huszadik alkalommal indítják útjára Európa legnagyobb közlekedési és környezetvédelmi kampányát,
hogy Európa-szerte felkeltsék az emberek érdeklődését és lelkesedését a fenntartható közlekedési formák iránt.

Ahogy erről már hírt adtunk: az Autómentes Hétvégén idén utoljára nyílik meg részben a pesti alsó rakpart a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők, mozogni vágyók előtt.

Szeptember 18-án és 19-én, azaz pénteken és szombaton Lánchíd-történeti kiállítás lesz látható a Jane Haining rakparton, szeptember 17. és október 8. között pedig a Városháza parkban. De ezzel még koránt sincs vége a programoknak!

Az idei szlogen: „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében” Forrás: BKK

A Károly körúton villamoskiállítás várja az érdeklődőket, akik a főváros legidősebb és legfiatalabb villamosait ismerhetik meg. A Városháza park ad otthont szeptember 22-én, szerdán az Autómentes Napnak is, amikor a BKK bringás reggelivel lepi meg az iskolába vagy munkahelyre kerekezőket.

A közlekedési vállalat számos szakmai rendezvényt is szervez az Európai Mobilitási Hét során – részletezi a közlemény.

2021-ben a rendezvénysorozat a Covid–19 világjárvány okozta nehézségekre emlékezik, egyúttal ünnepli a közösségi közlekedés fennmaradását. Az idei szlogen is ehhez kapcsolódik: „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében”.

Neked ajánljuk
Szóljon bele Ön is! – Hogyan járjanak a buszok a Normafára? A közlekedési kultúra napja idén a gyalogosok védelméről szólt A fenntartható vásárlásokhoz ad tippeket a Kifli.hu Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam