2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon

„Három éve egy benzines egyterűből ült át Csernok Miklós, a Kiszámoló blog szerkesztője és családja egy új Nissan Leafbe, mely azóta az egyetlen autójuk. Mára kezd kirajzolódni, kinek lehet jó a váltás, és melyek a tipikus tévhitek a villanyautózással kapcsolatban” – így kezdődik az Alapjárat blog videója.

Az Alapjárat blog a kicsit több mint 14 perces videójában, pontosabban „hangoscikkében” Csernok Miklós 3 év és 40 ezer kilométer során összegyűjtött valós tapasztalatait alapul véve azt próbálja kideríteni: vajon szívás vagy megváltás Magyarországon elektromos autóra váltani?

Villanyautóval Magyarországon: szívás vagy megváltás? Forrás: Alapjárat/YouTube.com

Csernok „40 ezer eddig megtett kilométer alatt gyűjtött tapasztalatait és a villanyautózást övező téveszméket, valamint ezek cáfolatait azért érdemes megismerni, mert nem kérdés, hogy 10-15 év múlva rengetegen ülnek át elektromos autóba itthon is, így nem árt már most felkészülni a váltás velejáróira” – olvasható a blogon a videóhoz írt ajánló.

Az akkori legújabb Nissan Leaf mint a világ legkeresettebb elektromos autója a New York-i Nemzetközi Autószalonon elnyerte a 2018-as Év Zöld Autója címet (A kép illusztráció, de a telex.hu cikkében vagy az Alapjárat blog videójában látható a főszereplő Leaf is) Fotó: Nissan Motor Corporation/Official Europe Newsroom

Aki a videók helyett inkább az írott szövegek híve, a Kiszámoló blog szerkesztőjének a témában írt alapos, élményszerű beszámolót és matekozást kellemes arányban vegyítő vendégcikkét ide kattintva böngészheti végig a telex.hu hírportálon.

Neked ajánljuk
Olyan kisautóra vágytál, amely parkoláskor még kisebb lesz? Galaktikus geográfia a Csillagok háborúja mintájára (letölthető könyv) Az arckrémek után a zöldként hirdetett hajápolókat veszi górcső alá a hatóság Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: alapjarat.hu
Vissza
Hírfolyam