2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett

2021 augusztusában Váltson közösségi közlekedésre! felkiáltással hirdette meg a BKK legújabb kampányát. „Ahhoz ugyanis, hogy élhetővé váljon a város, és csökkenjenek a torlódások, arra van szükség, hogy kevesebben közlekedjenek autóval, és egyre többen térjenek át a közösségi közlekedésre” – érveltek akkor.

A múlt héten ismét drágult, 459 forintra nőtt a benzin literenkénti átlagára. A gázolajé most nem nőtt, 450 forint körül maradt – mutat rá a BKK közleménye, amelyben a fővárosi közlekedési vállalat újabb érvekkel igyekszik meggyőzni a naponta autózókat, hogy a Váltson közösségi közlekedésre! kampány célkitűzéseivel összhangban minél többen tegyék le az autójukat.

A folyamatosan emelkedő benzinárakkal szemben a budapesti jegy- és bérletárak ugyanis 2013 óta nem változtak, ráadásul a 14 éven aluliak 2021. szeptember 2-tól ingyen utazhatnak a közösségi közlekedési eszközökön

Az új buszsávoknak köszönhetően nem kell az egyre fokozódó autós forgalomban vesztegelnie annak, aki a BKK járatain utazik Fotó: BKK

Azonban nemcsak drágább, hanem sok esetben sokkal időigényesebb is autóval közlekedni a fővárosban. Akár 45 percet is nyerhetnek utazásuk során azok, akik a fővárosi közösségi közlekedést választják az autó helyett.

A kötöttpályás közlekedésnek és az új buszsávoknak köszönhetően nem kell az egyre fokozódó autós forgalomban vesztegelnie annak, aki a BKK járatain utazik – fogalmaz a közlemény. 

Budapesten ráadásul a parkolásnak is ára van, ami plusz kiadást jelent az autóval közlekedőknek, bizonyos esetekben pedig akár további 10-15 perccel nőhet az utazási idő is a parkolóhely-keresgélés miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ összességében azt javasolja, hogy aki csak teheti, válassza a közösségi közlekedést. Ezzel a döntéssel nemcsak a személyes kiadásokat lehet csökkenteni, hanem a főváros szén-dioxid-terhelését és a forgalmi torlódások számát is mérsékelhetik a budapestiek. Ez zöldebb és élhetőbb környezetet biztosít minden Budapesten élő számára.

Neked ajánljuk
Újra elektromos tesztbuszok köröznek Budapesten A nagyobb jármű nem több hatalmat, hanem nagyobb felelősséget jelent HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam