2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legyen a közösségi közlekedés élmény: nosztalgiavillamosok a világ egyik legszebb vonalán

2021. október 31-ig minden hétvégén nosztalgiajáratok járnak Budapesten, a 2-es villamos vonalán. Szombatonként az eredeti állapota szerint felújított barna 611-es villamossal, vasárnaponként pedig a hatvanas-hetvenes évekre jellemző kialakítású 2806-os sárga villamossal utazhatnak a régi járművek szerelmesei.

A villamosok szombaton és vasárnap óránként indulnak 14:08 és 18:08 között a Közvágóhídról, illetve 14:37 és 18:37 között a Jászai Mari térről, a National Geographic által a világ 10 legszebbje közé választott Duna-parti villamosvonalon – áll a BKK közleményében.

A nosztalgiavillamosozás igazi időutazás, olyan program, amely szerethetővé, valódi élménnyé varázsolja a közösségi közlekedést is 

– hangsúlyozza a BKK.

Az eredeti állapota szerint felújított barna 611-es villamos Fotó: BKK

A nosztalgiajárműveken szolgálatot teljesítő sofőrök és a kalauzok (BKK-ellenőrök) egytől egyig olyan válogatott szakemberek, akik munkájuk elvégzése mellett lelkesen és kedvesen beszélgetnek az utasokkal, mesélnek a régi járművekről.

Lehet jegyet lyukasztani, sőt, a végállomáson akár csengetni is a 100 éves villamos csengőjével.

A nosztalgiajáratokra nosztalgia vonal- vagy napijegyet kell váltani. A jegyek elővételben vásárolhatók meg a BKK értékesítő pontjain.

További információk és feltételek a BKK honlapján olvashatók, ide kattintva.

Neked ajánljuk
Elindult a menetrendi városnéző villamos Budapesten Hasznos funkciókkal gazdagodott a BudapestGO Lehet, hogy itthon is jön a nyári olcsó bérlet? Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam