2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

PEDELEC–2020: újra nyitva a pályázat október 8-ig

A PEDELEC–2020 program keretében már 577 millió forintot osztottak ki magánszemélyeknek 5300 darab elektromos rásegítésű kerékpár megvásárlásának támogatására, az összesen egymilliárd forintos keretösszegű pályázat legújabb szakaszában pedig október 4. és 8. között lehet leadni a dokumentációt. 

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára elmondása szerint

a támogatás maximális mértéke most is a vételár fele, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

A pályázaton magánszemélyek nyerhetnek el támogatást elektromos rásegítésű kerékpár, azaz pedelec (pedal electric cycle) vásárlásához. A PEDELEC–2020 célja a munkába járás megkönnyítése, ezért a pályázat benyújtásához munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni – részletezte a telex.hu a feltételeket.

Ezek az elektromos rásegítésű kerékpárok az MVM-csoport Szentendrei úti székházában dolgozók munkába járását segítik 2021. augusztus 10-e óta az MVM és a Hellovelo Zrt. közös pilotprojektje keretében Fotó: MTI/Mónus Márton

A PEDELEC–2020 kiírása itt elérhető.

A pályázattal kapcsolatos információk és a szükséges dokumentumok ide kattintva megtalálhatók az IFKA oldalán.

Neked ajánljuk
Annyian vennének biciklit, hogy új márkák is megjelentek a hazai piacon Annyian vennének biciklit, hogy új márkák is megjelentek a hazai piacon A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam