2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lábbusszal az iskolába

A múlt tanévben Sepsiszentgyörgyön indították el a Lábbusz programot, hogy testmozgási lehetőséget biztosítsanak és közösségi élményt nyújtsanak a kisiskolásoknak, valamint csökkentsék a gépkocsiforgalmat a városban. Idén Székelyudvarhelyen is elkezdték a közös gyalogos iskolába járást.

Sepsiszentgyörgyi mintára Székelyudvarhelyen is elindult a Lábbusz program, melynek keretében felnőttek kísérik gyalog iskolába a gyerekeket.

Egyelőre a helyi kulturális intézetek vagy a rendőrség alkalmazottai a Lábbusz-sofőrök és -kísérők, de az önkormányzat önkéntesek jelentkezését várja 

– adta hírül Gazda Árpád, az MTI tudósítója szerint a Székelyhon.ro portál.

Székelyudvarhely madártávlatból Fotó: MTVA Fotó/Molnár-Bernáth László

Öt előre meghirdetett gyülekezőponton, a felmolinózott Lábbusz-megállókban várják reggelente a kisiskolásokat a Lábbusz-sofőrök, matricázott láthatósági mellényben.

A programban részt vevő iskolások névre szóló pontgyűjtő füzetet kapnak, amelybe minden lábbuszozás alkalmával kicsi talpat ábrázoló matricát ragaszthatnak.

A szorgos matricagyűjtőknek nyereményeket ígér a székelyudvarhelyi önkormányzat.

Neked ajánljuk
Megkezdte működését a román–magyar határ mentén az első folyami hulladékmentesítő rendszert Galaktikus geográfia a Csillagok háborúja mintájára (letölthető könyv) Az arckrémek után a zöldként hirdetett hajápolókat veszi górcső alá a hatóság Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: szekelyhon.ro
Vissza
Hírfolyam