2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megvan az ország idei kedvenc erdei kerékpárútja

Lezárult az Országos Erdészeti Egyesület pályázata, amelyen Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját keresték. A közönség tíz erdei kerékpárút-nyomvonal közül választhatta ki a szívéhez legközelebb állót. Súgunk: az útvonal egy izgalmas sötét szakaszáról is híres, valamint közeli várromokról nevezetes.

836 szavazattal, nagy előnnyel végzett az élen a Somoskőújfalu és Eresztvény közötti erdei kerékpárút, így ez a nyomvonal nyerte el az Év Erdei Kerékpárútja címet – adta hírül honlapján, illetve Facebook-oldalán az OEE.

Somoskő vára már Szlovákiában, a magyar határ közelében, a Somoskő település fölé magasodó vulkáni csúcson található Fotó: MTI Fotó/Komka Péter

A telex.hu nemrég tesztelte a mára díjnyertes nógrádi erdei kerékpárútszakaszt, kacskaringós cikkben részletesen bemutatva a Medves-fennsíkot, Európa legnagyobb bazaltplatóját, valamint annak hírességeit: a somoskői kőszállító vasút épen megmaradt sötét alagútját, neves várromokat és misztikus bazaltcsúcsokat.

Kerékpárosok a felkelő Hold előtt Salgótarján közelében Fotó: MTI/Komka Péter

A fényképes és információkban gazdag hibrid, azaz kerékpárra és gyaloglásra hangszerelt túraajánló ide kattintva olvasható vagy nézegethető.

Neked ajánljuk
Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe Ezekben a hetekben a legaktívabbak a kullancsok Június 2-ig bárki beleszólhat, merre terjeszkedjen a MOL Bubi Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: oee.hu
Vissza
Hírfolyam