2022. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeged Magyarország Amszterdamja

Az Inkább bringázz, Magyarország! és a Bringázz a munkába! kerékpározást népszerűsítő kampányok keretében hónapról hónapra másik magyar nagyvárost a középpontba állítva tartanak ingyenes, de regisztrációhoz kötött céges workshopokat a Magyar Kerékpárosklub és helyi szervezetei az Aktív Magyarország támogatásával.

Áprilisban Budapest, májusban Székesfehérvár, júniusban Győr, júliusban Kecskemét, szeptember elején Miskolc, a hónap végén pedig Szeged került sorra, és hátra van még októberben Debrecen – sorolják a mozgalmas virtuális útvonal állomásait a program honlapján. A workshopok a járványhelyzetre tekintettel webinárok formájában valósulnak meg idén. Az online kampány megszólítottjai a bicajozásra nyitott cégek és cégvezetők.

A workshopok a kerékpáros munkába járás egyéni, céges és társadalmi előnyeit és a mindennapi biciklizés elősegítésének lehetőségeit, valamint az országos és helyi bringás helyzet sajátosságait, nehézségeit és erőforrásait járják körül 

– hasznos tippekkel és jó példákkal megmutatva, hogyan lehet a város vagy egy vállalkozás kerékpárosbarát.

Az őszi Bringázz a munkába! kampány megnyitója a belvárosi Kálvin téren 2019-ben Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A bringások arányát, az önkormányzat és a helyi cégek hozzáállását nézve nem tűnik túlzónak az állítás, hogy Szeged Magyarország Amszterdamja – áll a workshopsorozat szegedi állomását bemutató összefoglalóban

A Szegedet a fókuszba helyező alkalom bevezetőjében Árva János a kerékpározás társadalmi, környezeti és gazdasági előnyeiről beszélt, majd Halász Áron, a Kerékpárosklub elnökhelyettese a hazai kerékpározás helyzetét mutatta be, külön kiemelve a dél-magyarországi régiót.

Az ország ezen részén a Magyar Kerékpárosklub korábbi felmérése szerint az emberek 35 százaléka használja elsődleges közlekedési eszközként kerékpárját, és ebben Szeged az élen jár.

A szegedi állomás előadásai az alábbi videóban visszanézhetők.

Tényleg Szeged Magyarország Amszterdamja? Forrás: Magyar Kerékpárosklub/YouTube.com

A Magyar Kerékpárosklub videói között a korábbi alkalmak felvételei is megtalálhatók.

A Bringázz a munkába! kampányt a Magyar Kerékpárosklub szervezi az Innovációs és Technológiai Minisztérium – mint a védjegyoltalom jogosultja – hozzájárulásával és az Aktív Magyarország anyagi támogatásával. A további támogatók listája megtalálható a honlapon.

Neked ajánljuk
Hatalmas a biciklis pezsgés a Balatonnál Kiállítással köszönti a Budapesti Történeti Múzeum a Giro d'Italiát Egyre többen bicajoznak Budapesten Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: bringazzamunkaba.hu
Vissza
Hírfolyam