2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Annyian vennének biciklit, hogy új márkák is megjelentek a hazai piacon

A Világgazdaság október 5., keddi száma foglalkozott a hazai kerékpárpiacon megfigyelhető tendenciákkal, a tavalyi és idei tapasztalatokról a lap Sipiczki Róbertet, a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség elnökét kérdezte. A rövid diagnózis: a kereslet intenzív, a lendületet csak a kínálati korlát fékezi.

A folyamatos készlethiány ellenére is viszonylag jó volt az év a kereskedőknél, az idei forgalom 10-15 százalékkal, a kereslet pedig mintegy 30 százalékkal lehet nagyobb a tavalyinál – mondta el a lapnak az MTI lapszemléje szerint Sipiczki Róbert.

Bár májusban elkezdtek megérkezni az új biciklik, a kerékpárgyártók zöme nem tudta 100 százalékosan teljesíteni az idei megrendeléseket, sőt van olyan cég, amelyik még az ígért készlet felét sem szállította le.

Ennek tudható be, hogy új márkák is megjelentek a piacon, elsősorban kelet-európai gyártók termékei, amelyek gyorsan, rövid szállítási idővel elérhetők – hangsúlyozta a szakember.

Biciklizők egy frissen felavatott kerékpárúton Mezőkövesd határában Fotó: MTI/Vajda János

Idén 10-15 százalékos drágulás jellemzi a piacot, a fogyasztók pedig átlagosan 150-160 ezer forintot fordítanak új kerékpár vásárlására, ez az összeg nagyjából 10 százalékkal magasabb, mint egy éve volt.

A pályázati támogatások miatt idén már nagy figyelem övezte a pedeleceket, avagy elektromos rásegítésű kerékpárokat is.

Tavaly körülbelül 10 ezer e-bike-ot értékesítettek Magyarországon, idén ennek már közel a dupláját

– becsülte meg Sipiczki, aki szerint nem csak a támogatott elektromos biciklik iránt nőtt meg az érdeklődés.

Neked ajánljuk
Egykor szinte Velence, ma Budapest, méghozzá két keréken A nagyvárosokban a dugók miatt a leggyorsabb közlekedési eszköz a bicikli Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam