2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mostantól környezetbarát útvonalakat is kínál a Google-térkép

A Google bejelentette, hogy térképalkalmazásába új funkció került, amely a célállomásunkhoz vezető, legkevésbé üzemanyagigényes útvonalat mutatja meg.

A térkép új verziója mesterséges intelligencia, illetve az Egyesült Államok energiaügyi minisztériumának egy részlege által adott tanácsok alapján választja ki a sofőr céljáig vezető legzöldebb utat – írta meg a The Guardian alapján a motor1.com.

Az alkalmazás a fogyasztás megítéléséhez a szintkülönbséget és a forgalmat is figyelembe veszi.

A Google becslése szerint az új funkció több mint egymillió tonna károsanyag-kibocsátást spórolhat meg évente, ami egyenlő azzal, mintha kétszázezer autó eltűnne az utakról.

A felhasználók láthatják, mennyi szén-dioxid kibocsátását ússzák meg a hatékonyabb úton, és alapbeállításként megadhatják, hogy a legkörnyezetkímélőbb utat válassza az alkalmazás.

A Google először az Egyesült Államokban vezeti be a szolgáltatást, Európa és más piacok később következnek. Ezenfelül kerékpárosoknak is bemutattak egy funkciót, amelyben a kerékpár- és rollerbérlő pontok is meg lesznek adva a világ 300 városában, így azt is lehet majd tudni, egy állomáson hány szabad kerékpár van.

Neked ajánljuk
Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát Íme, a fenntartható laborkávé (videóval) A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Nemes célért rúgták a bőrt
Tovább a forrásra: motor1.com
Vissza
Hírfolyam