2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még több világító bringaút lesz országszerte

Olyannyira bevált az egy éve üzemelő esztergomi világító kerékpárút, hogy kísérleti jelleggel november végéig sötétben fénylő útburkolati jeleket festenek további tizenegy helyszínen. Kerékpárutak mellett két közútszakaszon is dolgoznak a kivitelezők a közlekedést biztonságosabbá tevő fejlesztésen. 

A Duna menti nemzetközi kerékpárút burkolatába tavaly ősszel kevertek világító szemcséket Esztergomban, aminek köszönhetően kényelmesebbé és biztonságosabbá vált az egyébként kivilágítatlan útszakasz esti, éjszakai használata.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint a kísérleti projekt kiterjesztéseként öt megyében, különböző földrajzi viszonyok közt tesztelik tovább az innovatív megoldást:

  • november végéig nyolc kerékpárúton festenek fel világító burkolati jeleket a Fertő tó partján, Tihanynál, Cegléd–Nagykőrös, Tát–Nyergesújfalu, Vác–Sződliget, Zalaegerszeg–Zalalövő és Zebegény–Nagymaros között.

Mivel a világító kerékpárút az elmúlt egy évben jól bírta a környezeti terhelést, az újítást az autósok számára is bevezetik, a 4-es főút vecsési szakaszán, illetve a 710-es főúton, a Balatonfűzfő–Papkeszi körforgalomnál. 

Fotó: Facebook/Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Neked ajánljuk
Kerékpáros fejlesztés Mezőhegyesen Hogyan lehet még jobb vonattal utazni? Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam