2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Go, Bubi, go!

A MOL Bubi közbringaszolgáltatás májusi megújulása óta már több mint egymilliószor használták az almazöld kerékpárokat Budapesten. A magyar fővárosban nemcsak a Bubi, hanem általában a kerékpározás is egyre népszerűbbé válik – számolt be róla a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a honlapján.

Ajándék az egymilliomodik bubizónak

Diószegi Ágnes, a BKK ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese, valamint Borsi Dávid, a társaság kommunikációs vezetője és szóvivője az egymilliomodik utazást kezdeményező ügyfelet éves MOL Bubi bérlettel köszöntötte.

A budapesti közbringarendszer október közepén érte el az újabb szimbolikus eredményt.

Október végén 310 új kerékpárral bővül a Bubi flottája Fotó: BKK

Az új Bubi számokban

A megújult Bubi a közlemény alapján eddig is sorra hozta a rekorderedményeket: júliusban és augusztusban 226 ezerszer, szeptemberben pedig összesen 240 ezerszer használták a szolgáltatást. Az első őszi hónapban a közbringarendszer elérte a napi 10 ezres utazásszámot. A tanítási időszak első két hetében az átlag napi utazások száma 8696 volt.

A nemzetközi sztenderdek alapján a sikeres közbringa-szolgáltatásoknál egy kerékpárral átlagosan 4-8-szor utaznak egy nap. A MOL Bubi a napi 10 ezres rekorddal elérte a 8 utazás per kerékpár per nap értéket.

Október elején 50 új biciklivel gyarapodott a fővárosi közbringaflotta, és a tervek szerint október végén további 310 kerékpár érkezik a rendszerbe.

Egyre népszerűbb a kerékpározás

A Bem rakparton, az Árpád hídon, a Hungária körúton és a Weiss Manfréd úton kihelyezett műszeres kerékpárszámláló pontokon júliusban 360 ezerszer, augusztusban 277 ezerszer, szeptemberben pedig több mint 283 ezerszer tekertek át a budapesti biciklisták.

Az utóbbi adat 27%-os emelkedést jelent a járvány előtti azonos időszakhoz – 2019 szeptemberéhez – képest.

Szeptemberben naponta átlagosan 9464-en, augusztusban 8950-en, júliusban 10 031-en bicikliztek át a mérési pontokon.

A MOL Bubi III. negyedévi számai 2021-ben Infografika: BKK

Tudj meg többet

A BKK rendszeresen publikálja a kerékpározással kapcsolatos legfrissebb forgalmi adatokat, melyek ide kattintva böngészhetők.

A MOL Bubi díjszabása és a szolgáltatást érintő egyéb információk ide kattintva elérhetők.

Neked ajánljuk
Hasznos funkciókkal gazdagodott a BudapestGO A pünkösdi hosszú hétvégén újraindul a zugligeti libegő Párizsban elismerésben részesült a BudaPart fejlesztése Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam