2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legyen biztonságosabb az utazás, mondják az olaszok

Olaszországban a közlekedési szabályok módosítására készülnek. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján szabályoznák az elektromos rollereket, az eddiginél szigorúbban büntetnék a vezetés közbeni telefonálást, valamint az Európai Unió országai közül először teljesen betiltanák a kocsikban a dohányzást.

Jelenleg Olaszországban, ahogyan a legtöbb uniós tagországban is csak akkor tilos az autóban a dohányzás, ha kiskorú személy vagy várandós nő is utazik a járműben – írja a tervezett szigorításokról beszámoló totalcar.hu.

Az elektromos rollerekkel kapcsolatos javaslatok között szerepel, hogy bizonyos területekről ki lehessen tiltani ezeket a mikromobilitási eszközöket, sőt felmerült annak a lehetősége is, hogy rollerezés közben legyen kötelező bukósisakot viselni.

Róma: örök forgalom az örök városban Fotó: wal_172619 képe a Pixabayen

A volán mögött telefonálóknak is az eddigieknél súlyosabb következményekkel kell majd számolniuk:

a tervek szerint közel a háromszorosára emelnék a mobilozásért kiszabható pénzbírság maximális összegét, ismételt elkövetés esetén pedig a jogosítvány bevonására is lehetőség volna.

Neked ajánljuk
A látássérültek számára veszélyt jelentenek a széthagyott rollerek Hogyan lett Hollandia biciklis nagyhatalom? A G20-országok a hathatós klímavédelem mellett foglaltak állást Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam