2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A látássérültek számára veszélyt jelentenek a széthagyott rollerek

A látóknak inkább csak idegesítők, a látássérültek számára viszont veszélyesek is a széthagyott rollerek. A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány a Facebookon tette közzé felhívását, amely szerint minél szélesebb körben szeretnék felhívni a problémára a figyelmet.

Egyre több gondot okoznak a járdákon szertehagyott elektromos rollerek, különösen azoknak, akik csak annyit érzékelnek, hogy megakad a fehér bot közlekedés közben, vagy a segítőkutya váratlanul irányt változtat. A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány igyekszik minél több embert megszólítani, hogy a rossz és veszélyes szokáson változtatni tudjunk. Az alapítvány felhívását a 444.hu hírportál adta közre.

Elhagyott elektromos bérrollerek a felújítás alatt lévő Blaha Lujza téren Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

„Mindenki, aki mindenféle körültekintés nélkül félredobja a rollert, mert feltételezhetően nincs ideje, siet a munkába, egy randevúra vagy akár a pékségbe... Gondolja végig, hány látássérült embertársa sietne ugyanígy, de nem tud, mert az elhajigált eszközöket igyekszik balesetmentesen kikerülni, és továbbhaladni. Nagyon fontos számunkra, hogy az ilyen problémákra minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet” – zárul az alapítvány bejegyzése.

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, hamarosan bővülhet az e-rollerek szabályozásával a KRESZ is, új környezetet teremtve a rollerhasználatnak.

Neked ajánljuk
Legyen biztonságosabb az utazás, mondják az olaszok Kiadta a BKK a 2021. októberi közlekedési riportját Az idegenhonos fajok óriási kárt okozhatnak Ausztrália ősi élővilágában Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam