2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A látássérültek számára veszélyt jelentenek a széthagyott rollerek

A látóknak inkább csak idegesítők, a látássérültek számára viszont veszélyesek is a széthagyott rollerek. A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány a Facebookon tette közzé felhívását, amely szerint minél szélesebb körben szeretnék felhívni a problémára a figyelmet.

Egyre több gondot okoznak a járdákon szertehagyott elektromos rollerek, különösen azoknak, akik csak annyit érzékelnek, hogy megakad a fehér bot közlekedés közben, vagy a segítőkutya váratlanul irányt változtat. A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány igyekszik minél több embert megszólítani, hogy a rossz és veszélyes szokáson változtatni tudjunk. Az alapítvány felhívását a 444.hu hírportál adta közre.

Elhagyott elektromos bérrollerek a felújítás alatt lévő Blaha Lujza téren Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

„Mindenki, aki mindenféle körültekintés nélkül félredobja a rollert, mert feltételezhetően nincs ideje, siet a munkába, egy randevúra vagy akár a pékségbe... Gondolja végig, hány látássérült embertársa sietne ugyanígy, de nem tud, mert az elhajigált eszközöket igyekszik balesetmentesen kikerülni, és továbbhaladni. Nagyon fontos számunkra, hogy az ilyen problémákra minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet” – zárul az alapítvány bejegyzése.

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, hamarosan bővülhet az e-rollerek szabályozásával a KRESZ is, új környezetet teremtve a rollerhasználatnak.

Neked ajánljuk
Már működnek a rollerparkolók, és frappáns nevük is lett Keddtől csütörtökig tart az országos Zebra akció Sok rómainak elege van a rollerekből és a szemétből Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam