2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiadta a BKK a 2021. októberi közlekedési riportját

Októberben is gyűjtötte és elemezte a BKK a különböző közlekedési módok adatait, ami lehetővé teszi az adatalapú döntéshozatalt. Továbbra is kiemelten figyelnek a 100E jelzésű reptérbusz utasszámára, illetve elvégezték az M4-es metró átfogó felmérését – megjelent a BKK honlapján a 2021. októberi közlekedési riport.

A riportból többek között megismerhető a főbb autóbuszjáratok napi átlagos utazásszámának alakulása a koronavírus-járvány hónapjai során, de a közúti forgalom változásai is a pandémia idején.

Az anyag emellett részletes bevezetést nyújt a kerékpáros-forgalom és a Bubi-használat statisztikáiba, és arra is fény derül, melyik hídon hajtanak át legtöbbször a Budapesten közlekedők, vagy okoz-e menetidő-növekedést az első ajtós felszállás a buszok esetében.

Október 25-től a legforgalmasabb – hétfői, pénteki és vasárnapi – napokon 9 és 18 óra között sűrűbben, 20 perc helyett 15 percenként indul a repülőtéri gyorsjárat Fotó: BKK

A 100E jelzésű, Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre és onnan a városba közlekedő autóbusz forgalmi adatait folyamatosan vizsgálják, ennek megfelelően sűrítik bizonyos napszakokban a járatok számát.

Az M4-es metró utasszámának elemzése érdekes profilt rajzol: Budapesten, ahogyan a jelentés szerint Lisszabonban is, a föld alatti közlekedési mód, tehát a metró esetében jelentősebb a járvány miatti visszaesés, mint a felszíni, buszos közlekedés esetében.

A 2021. októberi riport ide kattintva böngészhető.

Neked ajánljuk
A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Keddtől csütörtökig tart az országos Zebra akció Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam