2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Okosabb, könnyebb és gyorsabb lehet a közösségi közlekedés Budapesten

QR-kóddal ellátott új megállótáblákat tesztel a BKK. Mikor a közösségi közlekedők mobiljukkal beolvassák a kódot, azonnal megjelenik az utazástervező applikáció, ennek hiányában pedig a weboldal, amelyik megmutatja az adott megállóból induló járatokat. Így sokkal gyorsabb és praktikusabb lesz az utazástervezés és -újratervezés.

A BKK FUTÁR nevű alkalmazása csaknem hét éve, 2014 októbere óta szolgálja a fővárosban közlekedőket, és rendszere folyamatosan fejlődik. 2021 augusztusától az utazástervező már a MÁV és a HÉV adatait is valós időben jeleníti meg. A rendszer felgyorsult, egyre újabb funkciók biztosítják az egyszerűbb utazástervezést.

Hamarosan újabb fejlesztések is várhatók. A BKK INFO aktuális hírei is megjelennek majd az appban, így a forgalmi információkról és a közlekedési változásokról is azonnal értesülhetnek a FUTÁR-felhasználók. Elérhetővé válik majd a valós idejű újratervezés is, a megosztáson alapuló közlekedési eszközöket használók pedig hamarosan megtalálhatják a térképen a gyűjtőpontokat is.

A megújult táblák tesztidőszaka november 15-én, hétfőn indult – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

QR-kódos új névtáblák segíthetik a Budapesten közlekedőket a megállókban – Az új táblák gyakorisága attól függ majd, milyen visszajelzéseket adnak a tesztidőszakban az utazók Fotó: BKK

A QR-kódokat 10 megállóhelyen tesztelhetik a fővárosban közlekedők:

  • a Károly körút, vagyis Astoria M megállóban,
  • a Deák Ferenc tér M három megállójában,
  • a Március 15. tér két megállóhelyén,
  • a Dayka Gábor utca megállóban,
  • a Móricz Zsigmond körtér M megállóban,
  • valamint a Dráva utca két megállójában.

A BKK a közösségi közlekedők visszajelzései alapján fog arról dönteni, kiterjessze-e a QR-kódos újítást további megállókra is.

A FUTÁR-rendszert megkedvelték a Budapesten közlekedők, még a járványügyi intézkedések időszakában is havonta több millió utazást terveztek meg az applikáció segítségével – hangsúlyozta a BKK egy korábbi közleménye.

A FUTÁR-alkalmazás legfrissebb, felgyorsult verziója már elérhető a Google Play áruházból, az App Store-ból vagy ide kattintva.

Neked ajánljuk
Hasznos funkciókkal gazdagodott a BudapestGO Biciklis rekordot hozott a 2022-es május Budapesten Már működnek a rollerparkolók, és frappáns nevük is lett A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam