2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legyen könnyen hozzáférhető és vonzó a kerékpározás

A Désirée Bonis, Hollandia magyarországi nagykövete és dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója által vezetett kerékpáros felvonuláson a Holland Nagykövetség és a BKK női munkavállalói vettek részt. Demonstráltak, hogy a kerékpározás mindenki számára elérhető és vonzó mobilitási móddá válhasson.

Az eseményen vezető beosztású nők bizonyították, hogy nemcsak Hollandiában, hanem Budapesten is élmény kerékpárral közlekedni, akár elegáns öltözékben, és még hidegebb időben is.

A Deák Ferenc tértől a Batthyány térig tartó közös biciklizés arra hívta fel a figyelmet, hogy a kerékpározás körülményeit azokért kell fejleszteni, akik bár nyitottak volnának rá, de még nem mernek biciklivel útnak indulni Budapest utcáin.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a világ legélhetőbb városaiban széles körben és könnyen hozzáférhető és vonzó közlekedési lehetőség a kerékpározás: gyerekeknek, időseknek, nőknek és mozgáskorlátozott embereknek is – triciklivel, kézzel hajtható járművel, biciklivel vagy akár közbringával.

Nők a városi kerékpározásért Fotó: BKK

A városi biciklizés nem extrém sport, hanem a mindennapok része, ráadásul kerékpáron ülve közelebb érezzük magunkat a környezetünkhöz is, és jó érzés elegánsan végiggurulni a városon, még színesebbé téve Budapestet 

áll a BKK honlapján a Nők a városi kerékpározásért biciklis demonstrációról szóló közleményben.

A felvonulás résztvevői által használt MOL Bubi kerékpárok megfelelnek a lehető legszélesebb felhasználói igényeknek.

Az unisex vázú Bubira könnyű felülni akár szoknyában is, a ruhát, nadrágot menet közben védi a zárt láncvédő és a hátsó kereket takaró oldalszárny. A csúszásgátló pedál nagy segítség a magas sarkúban tekeréshez, a táska vagy a retikül pedig belefér a kormányra szerelt kosárba.

Neked ajánljuk
Hasznos funkciókkal gazdagodott a BudapestGO A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam