2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan lehet még jobb vonattal utazni?

A gyorsabb, könnyebb és kényelmesebb ügyintézés érdekében az internetre költözött a Talált Tárgyak Osztálya – a bécsi reptéren, valamint a német és a svájci vasúttársaságnál már használt online rendszerre állt át az Osztrák Vasút, az ÖBB a talált és elveszett tárgyak kezelésében.

Az osztrák pályaudvarokon és vonatokon évente mintegy huszonötezer tárgyat felejtenek ott az utasok. Az online rendszerre való átállással most már a nap bármely szakában, otthonuk kényelméből érdeklődhetnek a vasúttársaságnál, nem adta-e le valaki a számukra fontos, de a vonaton felejtett táskát, mobilt, gitárt vagy esernyőt.

Az ÖBB Lost & Found alkalmazása Fotó: © ÖBB

Az internetes felületen a talált tárgyakat kategóriákba sorolják, a kategóriákat szimbólumok jelölik. A kategória kiválasztása után a talált vagy keresett tárgyakhoz további adatokat ad meg, illetve kér a rendszer.

Kereséskor a rendszer összehasonlítja a már bevitt tárgyak adatait a keresettével, és azonnal mutatja a lehetséges egyezéseket. Sikeres azonosítás után a visszaküldés is elindítható néhány kattintással, és az ügyfél automatikus tájékoztatást kap arról, hol veheti át elveszett tulajdonát. Új talált tárgy rögzítése esetén pedig automatikusan figyelembe veszi a rendszer a korábbi kereséseket is – részletezi az online portál működését Bécs város közleménye.

ÖBB Lost & Found Fotó: © ÖBB/Fritscher

Az ÖBB online Lost & Found szolgáltatása ide kattintva érhető el. Az online portált németül, angolul, franciául és olaszul lehet használni, könnyen kezelhető a felhasználói felülete és teljesen akadálymentes.

Neked ajánljuk
Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: eurocommpr.at
Vissza
Hírfolyam