2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Továbbra is ingyen utaznak a biciklik hétvégente Budapesten

Budapesten a klímavédelmi szempontok mellett a járványhelyzetben megnövekedett kerékpárforgalom is indokolta, hogy hétvégente kísérleti jelleggel minden arra alkalmas közösségi közlekedési eszközön ingyenesen lehessen biciklit szállítani. Mivel a szolgáltatás nagyon népszerű lett, a BKK meghosszabbította a tesztidőszakot.

2022. június 30-ig folytatódik a hétvégi díjmentes kerékpárszállítás próbaidőszaka minden arra alkalmas járművön – közölte a honlapján a Budapesti Közlekedési Központ.

A szolgáltatás igénybevételéhez a kerékpárosoknak hétvégente és ünnepnapokon csak a saját utazásukhoz szükséges jegyre vagy bérletre lesz szükségük továbbra is.

Hétvégente ingyen utaznak a biciklik a BKK erre alkalmas járatain Fotó: BKK

Hétköznapokon a biciklik nem utaznak teljesen ingyen, ilyenkor a fővárosban és az agglomerációban plusz egy vonaljegy érvényesítésével vagy 540 forintos havi kerékpárosbérlettel szállítható kerékpár az arra kijelölt vonalakon.

Kerékpárszállítás villamoson Forrás: BKK – Budapesti Közlekedési Központ/YouTube.com

Nem kell tehát továbbra sem kerékpárbérletet váltani, illetve külön jegyet lyukasztani a kerékpárszállításért szombaton, vasárnap és ünnepnapokon:

  • a H5-ös, a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV vonalán;
  • a 60-as jelzésű fogaskerekűn;
  • a Tátra típusú villamosokon (ezek a budai fonódó hálózaton a 41-es, az 56-os, az 56A, az 59-es, az 59A, az 59B és a 61-es vonalon, a pesti oldalon pedig az 1-es, a 12-es, a 14-es, a 28-as járatokon, valamint a 28A és a 37A vonalán közlekednek);
  • a 21-es, a 21A, a 65-ös, a 165-ös és a 212-es buszokon;
  • a 77-es trolibuszon;
  • valamint a D14-es, Csepelt Soroksárral összekötő átkelőhajón.
Kerékpárszállítás a BKK buszain Forrás: BKK – Budapesti Közlekedési Központ/YouTube.com

A BKK azt javasolja, hogy indulás előtt a biciklisták a BKK FUTÁR alkalmazásban tájékozódjanak az érkező jármű típusáról.

A biciklivel utazás biztonsági szabályai megtalálhatók a BKK, a MÁV-HÉV és a MÁV-csoport honlapján. 

Neked ajánljuk
Hasznos funkciókkal gazdagodott a BudapestGO Biciklis rekordot hozott a 2022-es május Budapesten Bringaponttal és napelemparkkal is zöldül a KÖKI Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam