2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az európai bicikligyártás fontos központja lesz Temesvár

Üzemet nyit Temesváron a kerékpárok gyártásával foglalkozó Corratec – adta hírül a Maszol. Az 1990-ben alapított német családi vállalkozás jövőre kezdené el a termelést. A főként Erdélyben működő bringagyártásnak köszönhetően Románia az egyik legnagyobb bicikligyártó ország Európában – állapította meg a napi.hu.

A Corratec bicikligyára az antennák és más telekommunikációs eszközök és alkatrészek gyártásával foglalkozó Kathrein cég korábbi telephelyén fog működni.

A Corratec üzemében évi 300 ezer kerékpárt szerelhetnek majd össze 

– árult el néhány részletet a beruházásról a napi.hu gazdasági hírportál a maszol.ro online hírújság cikke alapján.

Temesvár madártávlatból Fotó: MTVA Fotó/Molnár-Bernáth László

A Corratec megtelepedésével Temesvár európai viszonylatban is a bicikligyártás fontos központja lesz, a városban ugyanis már két másik kerékpárgyár is van, mindkettő a Decathlonnak dolgozó Sport Mechanical Workshop (SMW) tulajdona.

Románia tavaly a harmadik legnagyobb európai bicikligyártó volt 1,4 millió ott készített kerékpárral. Ennél többet csak Olaszországban és Portugáliában gyártanak a kontinensen.

A román bicikliipar a maszol.ro tudósítása szerint Erdélyben, azon belül Temesváron, Resicabányán és Déván összpontosul.

Neked ajánljuk
Télen két keréken? Egyre többen bicikliznek a fővárosban, de fejlesztés nélkül megtorpanhat a növekedés Márciustól megváltoznak az autóreklámok Franciaországban A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam