2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az európai bicikligyártás fontos központja lesz Temesvár

Üzemet nyit Temesváron a kerékpárok gyártásával foglalkozó Corratec – adta hírül a Maszol. Az 1990-ben alapított német családi vállalkozás jövőre kezdené el a termelést. A főként Erdélyben működő bringagyártásnak köszönhetően Románia az egyik legnagyobb bicikligyártó ország Európában – állapította meg a napi.hu.

A Corratec bicikligyára az antennák és más telekommunikációs eszközök és alkatrészek gyártásával foglalkozó Kathrein cég korábbi telephelyén fog működni.

A Corratec üzemében évi 300 ezer kerékpárt szerelhetnek majd össze 

– árult el néhány részletet a beruházásról a napi.hu gazdasági hírportál a maszol.ro online hírújság cikke alapján.

Temesvár madártávlatból Fotó: MTVA Fotó/Molnár-Bernáth László

A Corratec megtelepedésével Temesvár európai viszonylatban is a bicikligyártás fontos központja lesz, a városban ugyanis már két másik kerékpárgyár is van, mindkettő a Decathlonnak dolgozó Sport Mechanical Workshop (SMW) tulajdona.

Románia tavaly a harmadik legnagyobb európai bicikligyártó volt 1,4 millió ott készített kerékpárral. Ennél többet csak Olaszországban és Portugáliában gyártanak a kontinensen.

A román bicikliipar a maszol.ro tudósítása szerint Erdélyben, azon belül Temesváron, Resicabányán és Déván összpontosul.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam