2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Útra kelt a budapesti fényflotta

December 1-jén, szerdán, sötétedés után kigördültek az első fényvillamosok a józsefvárosi Hungária kocsiszínből. A BKK minden korábbinál több fényt ígér az adventi időszakra és az ünnepekre – egészen vízkeresztig, azaz 2022. január 6-áig találkozhatnak a fővárosban közlekedők a fénypompás járművekkel.

Idén azonban nemcsak a megszokott fényvillamosjáratok lesznek úton az ünnepek alatt, hanem valóban teljes fényflottát ígér a Budapesti Közlekedési Központ.

December 1-jén sötétedés után kigördültek az első fényvillamosok Fotó: BKK – Budapesti Közlekedési Központ/Facebook.com

„December 1-je és január 6-a között huszonkét villamosvonalon hét különböző adventi villamosjáraton utazhattok. A tizenharmadik alkalommal útjára indult Fényvillamos mellett idén adventi fénypompában tündököl egy-egy Combino, Ganz ICS, KCSV7, Hannoveri és Tatra villamos és egy fogaskerekű szerelvény is. És ez még nem minden, hamarosan mesélünk az adventi járműflotta többi tagjáról is” 

– áll a BKK Facebookon közzétett bejegyzésében, amelyet a telex.hu hírportál vett észre.

Idén teljes fényflottával készül az ünnepi időszakra a BKK Fotó: BKK – Budapesti Közlekedési Központ/Facebook.com

A feldíszített járművek pontos menetrendjét talán kicsit bonyolult kibogarászni, de mindenesetre ide kattintva megtalálható.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam