2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megnyílt a gyalogosátjáró a Széll Kálmán téren a Városmajor irányába

Jó hír kisgyermekkel közlekedőknek, időseknek, biciklistáknak, járókelőknek, kerekesszékeseknek, kutyasétáltatóknak vagy rollerezőknek: december 2-án, csütörtökön átadták a Széll Kálmán téren, a Várfok utca és a Sándy Gyula köz találkozásánál épült, pontosabban részben a felszín alatt kialakított gyalogosátjárót.

A Market Építő Zrt. kivitelezésében, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leányvállalata, az MNB-Ingatlan Kft. beruházásának keretében megvalósuló átjáró éves szinten több százezer kerékpáros és járókelő mindennapjait könnyíti meg – írta az MNB az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Az átjáró a Széll Kálmán térről szintkülönbség nélkül, akadálymentesen vezet át a Városmajor és Krisztinaváros irányába.

A képen az átjáróval a háttérben a fejlesztést átadó Bozó Péter, az MNB-Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója, Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, valamint Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára látható Fotó: MNB Sajtószoba

Az átjáró kialakítása az egykori Postapalota felújításának részeként valósult meg. A rekonstrukció a tervek szerint a Pénzmúzeum 2022. március 15-i ünnepélyes megnyitójával fejeződik be. Az átjáróból közvetlen bejárás nyílik majd a múzeumba is – részletezte az átadásról beszámoló cikkében a napi.hu gazdasági hírportál.

A jövőben az épület ad otthont a Pénzmúzeum mellett az MNB Pénzügyi Felügyelet központjának is – hangsúlyozta az MNB.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam