2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Töretlen a budapesti kerékpáros forgalom növekedése

A Budapesti Közlekedési Központ öt darab, nyilvános adatokat szolgáltató, kerékpáros forgalmat mérő készüléke szerint mintegy 8 ezerrel több biciklista haladt át a mérőpontokon idén novemberben, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Tovább nőtt tehát a fővárosban közlekedők biciklizős kedve.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője december 6-án, hétfőn tudatta az MTI-vel, hogy a tavalyi 149 509 alkalom után idén novemberben 157 346-szor haladtak el az aszfaltba épített mérők felett a biciklisek Budapesten, ami 5 százalékos forgalomnövekedést jelent.

Kerékpáros a Bartók Béla úti hóesésben – Már 2019-ben sem riasztott el minden biciklistát az első hó Fotó: MTI/Soós Lajos

A Weiss Manfréd úti kivételével minden számláló – az Árpád hídi, a Bem rakparti, a Hungária körúti és a Múzeum körúti is – több kerékpározót mért, mint tavaly novemberben – hangsúlyozta a szóvivő.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam