2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Töretlen a budapesti kerékpáros forgalom növekedése

A Budapesti Közlekedési Központ öt darab, nyilvános adatokat szolgáltató, kerékpáros forgalmat mérő készüléke szerint mintegy 8 ezerrel több biciklista haladt át a mérőpontokon idén novemberben, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Tovább nőtt tehát a fővárosban közlekedők biciklizős kedve.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője december 6-án, hétfőn tudatta az MTI-vel, hogy a tavalyi 149 509 alkalom után idén novemberben 157 346-szor haladtak el az aszfaltba épített mérők felett a biciklisek Budapesten, ami 5 százalékos forgalomnövekedést jelent.

Kerékpáros a Bartók Béla úti hóesésben – Már 2019-ben sem riasztott el minden biciklistát az első hó Fotó: MTI/Soós Lajos

A Weiss Manfréd úti kivételével minden számláló – az Árpád hídi, a Bem rakparti, a Hungária körúti és a Múzeum körúti is – több kerékpározót mért, mint tavaly novemberben – hangsúlyozta a szóvivő.

Neked ajánljuk
Télen két keréken? Egyre többen bicikliznek a fővárosban, de fejlesztés nélkül megtorpanhat a növekedés Miért örülhetnek a gyalogosok is a biciklis fejlesztéseknek? Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam