2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a friss, ropogós fővárosi kerékpáros forgalmi riport

Megjelent a friss kerékpárforgalmi riport a Budapesti Közlekedési Központ honlapján. A számok és százalékok rajongóinak külön finomsággal készültek a BKK munkatársai, ugyanis a megszokott, négy helyszínről műszeresen begyűjtött forgalmi adatok mellett novemberben mérést végeztek a Margit hídon is.

A kerékpáros forgalmi adatok gyűjtőoldalára feltöltött aktuális fővárosi kerékpárforgalmi riportból kiderül, hogy a négy műszeres mérőhelyszínen (Bem rakpart, Árpád híd, Weiss Manfréd út, Hungária körút) több mint 119 ezren gurultak át novemberben, ez a 2019. novemberi adatokhoz képest 36 százalékos, a 2020 novemberében mértekhez viszonyítva pedig 3 százalékos növekedést jelent. A kerékpáros forgalom továbbra is magasabb a hétköznapokon – összesen több mint 100 ezer áthaladás történt munkanapokon, hétvégenként pedig mintegy 19 ezer biciklista érintette a mérőpontokat.

Téli szerviz vár a Bubikra a következő hetekben Fotó: MOL Bubi közbringa-szolgáltatás/Facebook.com/BKK

November 18-án, a Nők a városi kerékpározásért biciklis demonstráció napján a BKK munkatársai helyszíni megfigyelést, illetve mérést végeztek a legforgalmasabb reggeli órákban a Margit hídon, amelyen amúgy a MOL Bubin gördülő menet is áthaladt. Azt tapasztalták, hogy a vizsgált időszakban minden 10. utazás Bubival történt, a kerékpárosok 28 százaléka volt nő, 72 százaléka férfi, és csaknem kétszer annyi 35 éves vagy annál fiatalabb biciklistát számoltak, mint amennyi 35 évnél idősebbet.

A világítást, a kábelezést, a hajtókarokat vagy például a kerékagyakat is ellenőrzik a Bubikon a szervizben Fotó: MOL Bubi közbringa-szolgáltatás/Facebook.com/BKK

Az átlagos novemberi Bubi-forgalomhoz képest 6-szor nagyobb volt a pörgés a budapesti kerékpármegosztó-szolgáltatás háza táján 2021 novemberében. Fontos tudni, hogy a téli hónapokban az új MOL Bubi kerékpárok fokozatosan szervizbe kerülnek, ellenőrzik rajtuk a váltót, a fékeket, a láncot, az okoslakatot, és meg is fürdenek az almazöld bicajok. A MOL Bubi Facebookján, itt lehet belesni a Csepel üzemébe, a kulisszák mögé.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam