2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ott ültet fát a Főtaxi, ahol a legnagyobb szükség van rá

Budapest legforgalmasabb részein folytatja faültetési programját a Főtaxi a 10 millió Fa Alapítvánnyal együttműködve. Ezúttal 28 koros fa elültetését vállalta a taxicég, melyekkel 2 ezer fölé nő a vállalat 2018-ban elindított, a komplett vállalati működést megreformáló Zöldút Programjában ültetett fák száma.

A mostani akció első fáit november végén ültették a IX. kerületi Haller utcában, és további ültetésekre kerül sor a XI. kerületben, Sasadon, valamint a XV. kerületben is – közölte a Főtaxi december 8-án, szerdán az MTI-vel.

A társaság 2018-ban indította el Zöldút Programját.

A program részét képező e-flottafejlesztésnek köszönhetően mára a Főtaxi rendelkezik a legnagyobb villanytaxi-állománnyal a fővárosban: 70 elektromos és mintegy 200 hibrid autóval.

A vállalat reményei szerint 2022-ben már több mint 100 teljesen elektromos autó erősíti majd a gépjárműparkjukat, miközben az elektromostöltő-hálózatot is folyamatosan bővítik.

A Főtaxi Zrt. épülete a budapesti VIII. kerületben, a Kerepesi úton 2018-ban Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

A Főtaxi applikációjában ma már lehetséges kifejezetten elektromos taxit rendelni, ugyanis ki lehet választani, hogy hagyományos, hibrid vagy elektromos jármű érkezzen-e 

írtuk korábban a cég zöldtörekvéseiről a vezess.hu mobilitással foglalkozó portál cikke alapján.

A Főtaxi a cég papírfogyasztását is moderálta a Zöldút Programban: 2019-ben 30 százalékkal, a program második évében, 2020-ban pedig 50 százalékkal sikerült csökkenteni az elhasznált papír mennyiségét, például olyan intézkedésekkel, mint hogy a klasszikus bankkártya-terminálokat papírmentes készülékekre cserélték autóikban.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam