2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magyar a harmadik legbiciklisebb nemzet Európában

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára 2021. december 16-án, csütörtökön egy budapesti sajtótájékoztatón mondta el, hogy egy tavalyi kutatás szerint Magyarország Hollandiát és Dániát követően a 3. helyen áll Európában kerékpározás tekintetében.

Az előkelő helyezést annak köszönhetjük, hogy a magyar lakosság 16 százalékának a kerékpár az elsődleges közlekedési eszköze. Az államtitkár szerint ez azért lehet így, mert biztosítva van a megfelelő infrastruktúra a kerékpározáshoz Magyarországon.

A kormány 2010 óta mintegy 160 milliárd forintból csaknem 1850 kilométer kerékpárutat hozott létre – hangsúlyozta Schanda.

Kiemelte, hogy a kerékpáros fejlesztések nagy erővel folytatódnak, példaként említette, hogy kiépítik a főváros és a Balaton kerékpáros összeköttetését, és megújítják a teljes Balatoni Bringakört – részletezte az eseményről tudósító MTI.

Az ITM több mint 6 ezer elektromos kerékpár vásárlását támogatta 

– számolt be róla az államtitkár.

Egy férfi kerékpáron a behavazott debreceni Nagyerdőben 2021. december 13-án Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A rendezvényen adták át a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely címeket.

Kerékpárosbarát Település címet kapott város kategóriában Kiskunhalas, Szarvas és Mórahalom, nagyváros kategóriában pedig Békéscsaba, Nagykanizsa, Szolnok és Budapest X. kerülete, Kőbánya.

Kerékpárosbarát munkahely címet nyert kis- és közepes vállalkozás kategóriában az EDC Debrecen Nonprofit Zrt. és a Krausz Műszaki Villamossági Zrt., közintézmény kategóriában pedig a BP18 Egyesített Óvoda Pestszentimrei Zöldliget Tagóvodája és a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Mórahalom, a főváros X. kerülete, a Krausz Zrt. és a PTE egy-egy kerékpárral is gazdagodtak.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam