2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A talált tárgyak titkos élete

A telex.hu vette észre, hogy a BKV YouTube-csatornáján futó BKV Vlog sorozat legfrissebb videója a fővárosi közlekedési eszközökön hagyott tárgyak további sorsáról szól. Telefon, laptop, személyes iratok, babakocsi, járókeret, fehér bot, felfújható gumiunikornis... Hova mehetünk közlekedés közben elveszített értékeinkért?

Fontos, hogy az elhagyott tárgyak után a talalttargy@bkv.hu címen vagy személyesen, minden kedden, szerdán és csütörtökön 10 és 16 óra között az Akácfa utca 18. szám alatt (Budapest, VII. kerület) lehet érdeklődni. Az ügyintézés pontos részletei, valamint az ünnepi nyitva tartás ide kattintva megtalálhatók.

A videóból kiderül az is, hogy a BKV nem ingyen szolgáltatja vissza a talált tárgyakat: a kezelési költség a mindenkori, előre megváltott vonaljegy ára – írja a telex.hu. Arcképes igazolvány, ennek hiányában, vagy ha pont ez maradt a járaton, anyakönyvi kivonat kell a tárgyak átvételéhez.

BKV Vlog: A talált tárgyak titkos élete Forrás: BKV/YouTube.com

Volt, aki kiskutyát keresett a BKV-n, sőt volt, aki elhagyott egy doboz egeret – sorolja a telex.hu a BKV vlogja alapján. De az élő állatok nem kerülnek be az Akácfa utcába, hanem azonnal átadják őket az állatvédőknek.

A plüssállatokból viszont annál több kuksol a polcokon, rengeteget hagynak belőlük a gyerekek és a felnőttek a közösségi közlekedési eszközökön.

Iskolakezdés után gyorsabban gyarapodik a talált tárgyak gyűjteménye, sok iskolatáska és tornafelszerelés marad a járatokon (A kép illusztráció) Fotó: BKK

Szeptemberben és decemberben bővül a leggyorsabban a talált tárgyak osztályának gyűjteménye, iskolakezdéskor számos tornazsák és iskolatáska marad a járműveken, karácsony előtt pedig sok frissen vásárolt ajándék. 

Neked ajánljuk
A felújítás befejeződött, január közepétől jár majd újra a sikló Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A padlástól csaknem a pincéig napelemekbe burkolnak egy tajvani épületet Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam