2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Télen két keréken?

Sokan bringahotelbe küldik pihenni, vagy lakásukban, erkélyükön, házuk udvarán ítélik téli álomra a biciklijüket, pedig egyáltalán nem muszáj lemondani a kerékpározásról a leghidegebb évszakban sem. Hét fotót gyűjtöttünk a világ különböző tájairól, hogy ezt bizonyítsuk. Így a hét minden napjára jut egy kép motivációnak.

Hogyan biciklizzünk télen? Ebben segít a Magyar Kerékpárosklub. Ezen az oldalon gyűjtöttek össze minden lényeges információt a hideg időre szükséges megfelelő öltözéktől a biztonságot szolgáló jó tanácsokon át a behavazott közlekedés szabályaiig.

Két keréken sűrű hóesésben a Tennessee állambeli Nashville-ben 2022. január 6-án Fotó: MTI/AP/The Tennessean/George Walker IV
Kerékpárosok a tokiói hóesésben 2022. január 6-án Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon
Kerékpárral a szakadó hóesésben Pekingben 2021. november 7-én Fotó: MTI/EPA/Vu Hong
Biciklisták a behavazott Szabadság téren Nyíregyházán 2021. január 29-én Fotó: MTI/Balázs Attila
Kerékpárosok a hóval borított hollandiai Vijlenerbossenben 2021. január 2-án Fotó: MTI/EPA/ANP/Marcel van Hoorn
Hóesésben kerékpározó emberek a kelet-lengyelországi Olsztynban 2019. január 8-án Fotó: MTI/EPA-PAP/Tomasz Waszczuk
Kerékpáron a hóesésben Bolognában 2017. november 13-án Fotó: MTI/EPA/Giorgio Benvenuti

A téli kerékpározás nem sokban különbözik a nyáritól: a bicikli télen is a legegyszerűbb, leggyorsabb közlekedési eszköz átlagos városi távokon – írja a Kerékpárosklub.

A Maradj rajta!-kampány egyik plakátján azt is hangsúlyozzák: biciklin bizony kisebb a fertőzésveszély.

Aki még mindig kételkedik benne, hogy lehetséges télen két keréken közlekedni, és akinek maradtak praktikus kérdései a Magyar Kerékpárosklub tanácsainak átböngészése után is, az hazai őszi-téli bringások tuti tippjeit és tapasztalatait olvashatja a Bringázz a munkába!-kampány oldalán.

Neked ajánljuk
Kiállítással köszönti a Budapesti Történeti Múzeum a Giro d'Italiát Június 2-ig bárki beleszólhat, merre terjeszkedjen a MOL Bubi Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: elobolygonk.hu
Vissza
Hírfolyam