2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyszerűbb lett otthon hagyni az autót a Mogyoród és Budapest között ingázóknak

A MÁV-HÉV és a Volánbusz megállapodott róla, hogy megkönnyítik a Budapest–Mogyoród vonalon ingázók életét: Mogyoródon belül a Volánbusz járatain is utazhatnak a HÉV-bérletükkel, míg a Mogyoród, HÉV-állomás és Budapest között érvényes buszbérletükkel felszállhatnak a HÉV-re is. Jöjjenek a részletek!

Az Ilonatelep–Mogyoród szakaszra váltott HÉV-bérletek tavaly 2021. december 12-től Mogyoród területén érvényesek a Volánbusz járatain is,

így olcsóbb és egyszerűbb a HÉV-bérletesek Mogyoródon belüli közlekedése, tehát könnyebb autó nélkül eljutniuk a HÉV-megállóhoz azoknak, akik szívesen választanák a közösségi közlekedést az ingázáshoz.

A kölcsönös HÉV- és Volánbusz-bérletelfogadás értelmében emellett tavaly év végétől bármelyik budapesti megálló és a Mogyoród, HÉV-állomás nevű megálló közé megváltott Volánbusz buszbérlettel a H8-as HÉV-en is lehet utazni.

A buszbérletek a HÉV-en Budapest-bérlettel együtt Mogyoród és az Örs vezér tere, Budapest-bérlet nélkül pedig Mogyoród és Ilonatelep között érvényesek, az utóbbi esetben a vonal fővárosi szakaszára budapesti jegyet kell váltani – írja a BKK friss közleménye.

A H8-as HÉV vonalán egyszerűbb lett az ingázók élete (A kép illusztráció) Fotó: BKK

Az ingázók életének egyszerűsítése érdekében szintén tavaly év végétől van rá mód, hogy a HÉV-en utazók a MÁV mobilalkalmazásában vegyék meg elektronikus bérletüket a főváros területét elhagyó HÉV-vonalak – a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV – Budapesten kívüli szakaszaira.

Az alkalmazásban vett bérletek ára és érvényessége megegyezik a BKK-pénztáraknál vagy az automatáknál váltható bérletekével. 

Az elektronikus bérletekről további információ a MÁV-HÉV honlapján olvasható.

A bérletelfogadás feltételeiről pedig a Volánbusz honlapja számol be szemléletesen.

Neked ajánljuk
A közlekedési kultúra napja idén a gyalogosok védelméről szólt Rollerre és biciklire is érvényes a kérdés: iszol vagy vezetsz? Milyen legyen az Aquincumi híd? Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam