2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába

Néhány héten belül végre megvásárolható lesz majd az alkalmazásban is a sima BKK-vonaljegy, kicsivel később, márciusban pedig érkezhetnek az újfajta, időalapú mobiljegyek is az applikációba, ha a Fővárosi Közgyűlés is jóvá hagyja a fejlesztést, derült ki egy sajtóbeszélgetésen.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a háttérbeszélgetésen elmondta, hogy a tervek szerint március elejétől lehet majd megvásárolni az időalapú jegyeket, és ezek már kifejezetten csak a mobiljegy-applikációban lesznek elérhetők. A BKK korábbi közleménye szerint egy további fejlesztés után a BKK Futár applikáción belül is elérhető lesz a mobiljegyvásárlás-funkció.

A félórás jegy 530 forintba, a másfél órás 750 forintba kerül majd – írta a telex.hu.

Bár egy korábbi, a Budapesti Közlekedési Központ által a közösségi oldalán indított szavazás alapján az utasok leginkább 60 perces időalapú jegyet szerettek volna, a BKK végül inkább nem a rögtönzött közvélemény-kutatás, hanem a kihasználtsági statisztikák alapján döntött a 30 perces és 90 perces jegyek bevezetése mellett.

A 90 perces időalapú jegyet az ügyintéző utazásokhoz találta megfelelőnek a közlekedési vállalat (A kép illusztráció) Fotó: BKK

Egy átlagos budapesti utazás a mérések alapján 30 percig tart a BKK járatain.

A 30 perces jeggyel egyébként nem fél órát lehet majd utazni, hanem fél órán belül kell vele megkezdeni az utolsó utazást, tehát: ha valaki a jegy érvényességének a 29. percében száll át egy másik járatra, a jegy az arról való leszállásig lesz érvényes. 

A 90 perces jegyet az ügyintéző típusú utazásokhoz találta megfelelőnek a közlekedési vállalat.

A félórás és másfél órás jegyeket a járműveken elhelyezett Aztec-kód mobiltelefonos beolvasásával lehet majd érvényesíteni.

Neked ajánljuk
Újra elektromos tesztbuszok köröznek Budapesten A nagyobb jármű nem több hatalmat, hanem nagyobb felelősséget jelent HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Kárai Dávid: Ki mint vet A világon elsőként felelős turistákat jutalmaznak speciális programmal egy szigeten
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam