2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Farsangi túra Szentendrére jelmezes biciklistáknak

„Tekerj a zöldbe!” felkiáltással meghirdetett programsorozatuk részeként február 26-án, szombaton farsangi kerékpártúrát szervez a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség. A túra a budakalászi Omszki-tótól indul, és pomázi kitérővel tekernek majd a résztvevők Szentendrére. A jelmezben érkezők ajándékra számíthatnak.

A „Tekerj a zöldbe!” programsorozat célja, hogy mindenki számára teljesíthető, könnyű kerékpártúrákkal népszerűsítse a kerékpározást.

A mostani találkozó és a visszaérkezés helyszíne is az Omszki-tó melletti parkoló lesz, amely a szervezők szerint az Auchan áruház parkolója felől, illetve a H5-ös HÉV-vel, valamint kerékpárúton bringával is könnyen megközelíthető.

A HÉV hétvégi menetrendjében karbantartás miatt változás várható, erről itt érdemes tájékozódni!

A szerb görögkeleti Blagovestenszka, azaz Angyali Üdvözlet-templom Szentendrén napkeltekor, 2020. április 27-én Fotó: MTI/Mohai Balázs

A találkozó időpontja: február 26., szombat 10 óra 30 perc.

Indulás: 11 órakor.

Útvonal nagy vonalakban: Pomáz felé kerülve közelíti meg a menet Szentendrét, útba ejtve a Teleki Honalapítási Emlékművet. A Szentendrei Kulturális Központ Dunaparti Művelődési Háza frissítővel várja a biciklistákat 12 óra 30 percre. Szentendréről 13 óra körül indul majd vissza a farsangi bringatúra. A jelmezes biciklisták az EuroVelo 6 új szakaszán haladva, a Lupa-tavat érintve térnek majd vissza az Omszki-tó parkolójába.

„A túra nem a sebességről, hanem a jó társaságról szól, tehát bárkit bármilyen kerékpárral szívesen látunk, célzottan a kezdőket is” 

– idézi a szervezőket az MTI közleménye.

A részvétel ingyenes. A túra lebonyolítását a Ridehard.hu jóvoltából két túravezető is segíti. További részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók, ide kattintva.

Neked ajánljuk
Kiállítással köszönti a Budapesti Történeti Múzeum a Giro d'Italiát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Két további buszjáraton szállíthatunk kerékpárokat A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam