2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkeztek az időalapú jegyek a BudapestGO alkalmazásba

2022. március 1-jétől a BKK ügyfelei már 30 és 90 perces időalapú jegyekkel is utazhatnak. A kizárólag a BudapestGO alkalmazásban elérhető újfajta jegyekkel többször is át lehet szállni, és oda-vissza irányokba is használhatók. Az új jegytípusok az alkalmazás frissítése után jelennek meg és válnak kiválaszthatóvá.

Az időalapú jegyekkel minden érvényességi időn belül megkezdett utazást be lehet fejezni Budapesten belül, még akkor is, ha az tovább tart, mint 30 vagy 90 perc

– emelte ki a Budapesti Közlekedési központ az új jegyekkel kapcsolatban.

A 30 perces jegy 530 forintért, a 90 perces jegy 750 forintért vásárolható meg, kizárólag digitális formában. Aki korábban már telepítette telefonjára a BudapestGO alkalmazást vagy elődjét, a FUTÁR applikációt, annak frissítenie kell azt, hogy az új jegyek elérhetővé váljanak – írta a napi.hu a BKK közleménye alapján.

Így használd a BudapestGO-t Forrás: BKK – Budapesti Közlekedési Központ/YouTube.com

A hagyományos vonaljegy ára 350 forint, azonban ez a jegytípus – a metróvonalak kivételével – csak egy járművön használható. Aki tehát akárcsak egyszer is átszáll útja során, vagy oda-vissza utazik ugyanazon a vonalon, megéri inkább a 30 perces jegyet választania két vonaljegy helyett. A szintén 530 forintba kerülő átszállójegynek is jó alternatívája lehet a 30 perces jegy, ha használója egynél többször szállna át – érvel az új termék mellett a BKK.

A 90 perces jegy ügyintézéssel egybekötött utazások esetén lesz praktikus, ugyanis érvényességi idejébe az oda- és a visszaút is beleférhet, hiszen a jegytípus mindkét irányban érvényes, és akár 120 percen át is használható.

A 6-os villamos a budapesti éjszakában (A kép illusztráció) Fotó: BKK

A BudapestGO applikáció letölthető az App Store-ból vagy a Google Play áruházból. Az időalapú jegyek használati feltételeiről ide kattintva, a BudapestGO-ról pedig ide kattintva olvashatók további információk.

Neked ajánljuk
Újra elektromos tesztbuszok köröznek Budapesten A nagyobb jármű nem több hatalmat, hanem nagyobb felelősséget jelent HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam