2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A BKK egyre több járatán szállíthatók kerékpárok

Március 12-től, szombattól újabb fővárosi járatokon lehet kerékpárt szállítani, a Rózsadombot is érintő 91-es és 291-es buszokra is felvihetők a biciklik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

Egy buszon egyszerre egy bicikli szállítható, amelyet az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen – figyelmeztet rá a BKK közleménye

Mivel a kerékpároknak kijelölt rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékek számára fenntartott területtel, ezért a BKK azt kéri a kerékpárt szállító utasoktól, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy mozgásukban korlátozott utastársaikkal, és szükség szerint engedjék át nekik a helyet.

A járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt.

A Budapest Restart programmal összhangban egyre több járaton utazhatnak kerékpárok Fotó: BKK

A fogaskerekűn, a HÉV-en, több autóbuszon, a Tatra villamosokon, valamint a D14-es hajójáraton is utazhatnak már biciklijükkel a Budapesten közlekedők.

A BKK járatain egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet kerékpárt szállítani. Az embernek is rendelkeznie kell érvényes jeggyel vagy bérlettel. A kis méretű, legfeljebb 41 centiméter külső kerékátmérőjű kerékpár, mérethatár nélkül az összes összecsukott kerékpár, valamint a rollerek továbbra is minden járaton díjmentesen szállíthatók kézipoggyászként.

2020-tól hétvégenként a kijelölt vonalakon ingyenes a kerékpárszállítás.

A kerékpárszállításról ide kattintva lehet bővebben tájékozódni.

Egyes bérlettípusok mellé kerékpárbérlet is váltható a pénztárakban és a BKK-automatákból, melyek listája ezen a linken található meg.

Neked ajánljuk
Kiállítással köszönti a Budapesti Történeti Múzeum a Giro d'Italiát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Két további buszjáraton szállíthatunk kerékpárokat A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam