2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áprilistól újabb buszjáratokra szállhatnak fel biciklijükkel a fővárosiak

Április elejétől már az 57-es és a 257-es buszokon is lehet majd biciklit szállítani Budapesten. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram fogja jelezni a Hűvösvölgyben, Máriaremetén és Remetekertvárosban közlekedő buszjáratokon. Egy járművön továbbra is legfeljebb egy kerékpár lesz utaztatható.

Április 2., szombattól a Hűvösvölgyben, Máriaremetén és Remetekertvárosban közlekedő 57-es és 257-es autóbuszokon is lehet majd kerékpárt szállítani.

Egy buszon egyszerre egy bicikli lesz szállítható, amelyet az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. Mivel ez a rész a buszokon megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, ezért a BKK azt kéri a kerékpárt szállító utasoktól, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal, és szükség esetén adják át nekik a helyet. A járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi – részletezte az alapvető tudnivalókat a Budapesti Közlekedési Központ a honlapján megjelent közleményben.

Egy buszon egyszerre egy bicikli szállítható, amelyet az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen Fotó: BKK

A szolgáltatásnak köszönhetően könnyebben kombinálható az egyéni és a közösségi közlekedés – hangsúlyozta a BKK. A biciklivel és közösségi közlekedéssel kombinált útvonalak megtervezésében hasznos segítséget nyújt a megújult BudapestGO alkalmazás is.

Akik rendszeresen nagyobb távolságot tesznek meg a városban, és a kerékpárt a közösségi közlekedéssel kombinálnák, azoknak azért elsősorban a B+R parkolók, illetve a MOL Bubi közbringarendszer használatát javasolja a BKK.

Így szállítsd a kerékpárodat a BKK budapesti buszjáratain Forrás: BKK – Budapesti Közlekedési Központ/YouTube.com

A kerékpárszállítás feltételeiről bővebben a BKK weboldalán lehet tájékozódni, ide kattintva tehát kiderül, hogy milyen jegyet vagy bérletet kell váltani a biciklinek, melyik járatokon lehet kerékpárral utazni, mi a teendő első ajtós felszállás esetén biciklivel, és így tovább.

Neked ajánljuk
Kiállítással köszönti a Budapesti Történeti Múzeum a Giro d'Italiát Május 17-én megmozdul az ország: 50 helyszínen lesz Bringás reggeli Két további buszjáraton szállíthatunk kerékpárokat Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam