2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

15 perc alatt biciklivel Erzsébetvárosból Újlipótvárosba?

Felújították a XIII. kerületi Bulcsú utcát a VI. kerületi Bajza utcával összekötő gyalogos-kerékpáros alagutat. A vasúti vágányok alatt átvezető folyosó mostantól biztonságosabb, tisztább és jól kivilágított útvonalat biztosít külső Terézváros és Erzsébetváros, valamint Újlipótváros között – írta közleményében a BKK.

A megújult átjáróban a teljes belső felületet és a külső homlokzatokat is helyrehozták, elbontották és újjáépítették a világítást, felszámolták az alagút alatt húzódó közműárkot, és kicserélték az elavult lemezburkolatot – közölte honlapján a Budapesti Közlekedési Központ április 4-én, hétfőn.

Az 1874-ben épített és idén megújult, a Bulcsú utca és a Bajza utca közötti 188 méter hosszú alagút közvetlen kapcsolatot biztosít a VI. és a VII. kerület külső részei, valamint a XIII. kerület középső része és a Duna menti kerékpáros útvonal között.

A megújult kerékpáros-gyalogos alagút és környéke Fotó: BKK

Az aluljárónak köszönhetően külső Terézvárosból és Erzsébetvárosból a Bajza utca–Gogol utca útvonalon mintegy 10-15 perc alatt elérhetők kerékpárral a fontosabb újlipótvárosi helyszínek, mint például a Lehel Csarnok vagy az Újpesti rakpart, Újlipótvárosból pedig a Honvéd Kórház II. telephelye, az Andrássy út vagy a Keleti pályaudvar – hangsúlyozta a BKK közleménye.

A biciklis útvonalak megtervezéséhez is segítséget jelent a BudapestGO útvonaltervezője, valamint a BKK kerékpáros térképe is – emlékeztetett rá a BKK.

Neked ajánljuk
A közlekedési kultúra napja idén a gyalogosok védelméről szólt Új feltételekkel folytatódik a pedelecpályázat Milyen legyen az Aquincumi híd? Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam